Buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire au rămas din această după-amiază fara apă caldă și căldură după ce GDF Suez a sistat furnizarea gazelor, din cauza facturii neachitate pe luna februarie de producătorul de energie termică.

Potrivit directorului Regiei Autonome Municipale, Constantin Tacea, GDF Suez a închis robinetul la gaze în această după-amiază, fără să țină cont de promisiunile făcute de primarul Bocșodeală și de conducerea Ecogen, că factura restantă va fi plătită integral mâine. Compania de gaze nu a mai dat ultimatumuri așa cum a făcut până acum ci a decis sistarea serviciilor la fix cinci zile de la data scadentă până la care trebuia plătită factura pe februarie.

Sursa citată a precizat pentru observatorulbuzoian.ro că există speranțe că datoria va fi achitată în cursul zilei de mâine, ceea ce înseamnă că buzoienii ar urma să beneficieze din nou de apă caldă și căldură la circa 3 ore de la repornirea instalațiilor.

În această iarnă, furnizorul de gaze a amenințat în mai multe rânduri cu întreruperea serviciilor către producătorul de energie termică, din cauza unor datorii nu foarte vechi. De altfel, la jumătatea lunii februarie, timp de mai multe săptămâni, buzoienii racordați la sistemul centralizat au avut parte de apă caldă și căldură cu program, după ce GDF Suez a redus presiunea la gaze.

Sătul de amenințările companiei de gaze, primarul Constantin Boșcodeală a propus recent Consiliului Local Municipal trecerea în domeniul public al Primăriei a rețelelor de gaze construite cu bani publici, rețea pe care GDF Suez o folosește de ani buni fără nici o obligație financiară, urmând ca într-o ședință viitoare a CLM, să fie propus spre aprobare un proiect privind concesionarea acestei rețele. Totodată, municipalitatea intenționează să taxeze terenul pe care este construită rețeaua proprie a furnizorului de gaze.

Cristina DINULESCU

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/04/Constantin-TACEA.mp3|titles=Constantin TACEA]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.