Un Bacalaureat pe care primarul Buzăului l-a ignorat, din lipsă de fonduri pentru supraveghere

Fiul primarului Constantin Boşcodeală este primul pe lista bacalaureaţilor din judeţ. Are „10 pe linie”, aşa cum se poate vedea pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Aflând despre performerii examenului în care a investit grămezi de vorbe şi câteva camere video împrumutate din fonduri guvernamentale, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a probat elasticitatea prevederilor metodologice şi a controlat premianţii Bacalaureatului buzoian.

 

În zorii acestei zile, trei profesori au fost solicitaţi, prin intermedierea responsabililor din Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) – inabordabili astăzi – să recorecteze lucrările de nota 10 (zece) de la Bacalaureat. Judeţul Buzău are trei recordmeni cu astfel de rezultate. Primul, în ordine alfabetică, este Bogdan Boşcodeală, fiul primarului de Buzău, Constantin Boşcodeală. Absolvent al Colegiului Naţional „B.P. Hasdeu”, candidatul a strâns notele maxime la Română, Istorie, Logică şi argumentare. Toate cele trei lucrări ale juniorului de primar au fost recorectate, cum ni s-a spus, „în zorii zilei”, sub pretextul că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, vrea să se asigure că „10 pe linie” s-a dat pentru, cităm, „muncitori, conştiincioşi şi perseverenţi”. Tot din surse, aflăm că notele buzoianului vizat de ministrul Educaţiei au rămas nemodificate, deşi recorectorii cooptaţi– abuziv, prin raportare la Metodologia examenului de Bacalaureat – ar fi tăiat, sub limita a 50 de sutimi, notele iniţiale.

 

Una peste alta, ministrul Funeriu a promis premii pentru elevii care au luat „10 pe linie” la Bacalaureat. Printre ei, aşadar, şi fiul primarului de Buzău, alături de alţi doi candidaţi la diplomă din judeţ. Interesant, pentru cei care ar urma să sondeze rezultatele finale ale Bacalaureatului buzoian (afişabile vineri, 8 iulie), este cazul şefului de promoţie de la „Hasdeu”, admis, înainte de Bacalaureat, la Oxford, universitate de top mondial, care a luat „10 pe linie” în clasele IX-XII, şi, din cauza unui 9.90 la proba de Limba şi literatura română, a picat pe locul 4 din judeţ. Fatalitate.

 

S.D.

5 COMENTARII

  1. am avut „onoarea” de al cunoaste pe boscodeala jr. si pot sa spun cu mana pe inima ca el NU este elev de 10. Acest examen al maturitatii ne-a demonstrat ca pilele sunt baza nu invatatura…trist

  2. la fel ca „bam”, am avut placerea de a-l cunoaste pe boscodeala jr. si la fel, consider ca cele 3 note de 10 nu sunt justificate… mai ales daca avem in vedere faptul ca nici macar seful de promotie de anul acesta al C.N.B.P.HASDEU nu a obtinut 10 pe linie…. si trebuie sa recunoastem noi hasdeenii ca seful de promotie ne-a reprezentat intr-un mod cu totul admirabil iar performanta sa este incontestabila avand in vedere pregatirea profesorilor nostri.. NU se dau note pe ochi frumosi… cam atat am avut eu de spus la momentul acesta

  3. Eu stiu ca Bogdan Boscodeala a fost olimpic national ani la rand. Presa a relatat despre performantele sale. De ce sa discreditam un copil capabil numai pentru ca are un nume sonor? Bravo lui, felicitari!

  4. Felicitari elevei PALCAU MARIA, din C. N. „M. Eminescu” Buzau care , avand TOT 10 pe linie la Bac’ a beneficiat de acelasi tratament „privilegiat”—recorectarea lucrarilor—si…a rezistat ! Un motiv suplimentar sa il felicit pe Bogdan din „Hasdeu” si—de ce nu?—pe parintii lui. Ce spune dulcea si sasaita dvs. zvonerie despre asta? Ce spun colegii mei din cele 2 licee de elita ale judetului?
    N-as vrea sa mai „tacem” de nota 10!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.