Va deveni admiterea în liceu o adevărată competiţie?

Peste 550 de locuri rămase neocupate pentru clasa a IX-a menţin atenţia sporită în rândul direcţiunilor din liceele buzoiene afectate de numărul mic de concurenţi. Ultima etapă de admitere se va consuma între 5 şi 7 septembrie, după ce corigenţii din clasele a VIII-a ar putea confirma pe o parte din locurile libere. Ar fi ultimul „tren” al admiterii la liceu cu medii foarte mici, noua lege a educaţiei urmând să reînfiinţeze şcolile profesionale.

 

Pentru cele 4830 locuri propuse de liceele buzoiene, în primele două etape de repartizare s-au prezentat 4272 candidaţi, admişi chiar şi cu medii de 3 şi 4. Conform datelor furnizate de Florina Stoian, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, la ultima etapă de admitere, care se desfăşoară între 5 şi 7 septembrie, sunt aşteptaţi şi 180 de elevi de clasa a VIII-a corigenţi, care vor avea posibilitatea să opteze pe locurile libere, dacă vor promova examenele restante. „Mai sunt şi 58 de elevi neînscrişi, aceştia provenind din rândul absenţilor la examenul de evaluare sau dintre cei repartizaţi şi neprezentaţi la şcoli pentru înscriere. Eventualele norme afectate vor fi luate în discuţie după ultima etapă de repartizare”, ne-a declarat Florina Stoian.

 

Doar anul acesta se mai oferă ocazia de a ocupa un loc la liceu cu medii mici şi foarte mici. Din 2012, odată cu introducerea admiterii locale şi cu „transferarea” clasei a IX-a la ciclul gimnazial, vor fi reactivate şcolile profesionale care vor aduna respinşii de la admiterea în liceu.

 

S.D.

1 COMENTARIU

  1. Locurile neocupate reprezintă aproximativ 18 clase de elevi cu o medie de 2,5 profesori pe calsă (minim), ar însemna ca cel puțin 48 de profesori să intre în restrângere. La o medie similară Buzăului, pe țară iată o reducere de aproximativ 2000 de posturi, deci cam douăsutepatruzeci de miliarde lei vechi economii anual. Are dreptate Boc? Are! Pe „cale naturală”, cum spune el se vor realiza economii. Așa că lasați-o mai încet cu promovarea!…De muncit cine o să mai muncească???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.