Alt document IŞJ, redactat, se vede, tot în regim de urgenţă şi în absenţa inspectorului de Limba română (în instituţie se face risipă de virgule şi cratime)

Un document „kilometric”, emis de creierele Ministerului Educaţiei, care poartă un titlu („Foaie de parcurs”) cel puţin deplasat faţă de domeniul la care se referă (învăţământul), dă dureri de cap directorilor de şcoli şi profesorilor. Documentul, întocmit într-un limbaj suspect de reactivarea fibrelor lemnoase ale unei epoci de tristă sau nostalgică amintire, fixează priorităţile pe care, de la vlădică la opincă, trebuie să le urmeze întreaga suflare şcolară.

 

Pentru a trata necazul cu haz, unele cadre didactice buzoiene au reactivat, la rândul lor, un hit al anilor de avânt muncitoresc, în care sintagma „foaie de parcurs” îşi regăseşte cea mai potrivită utilizare. Astfel, versurile conţinute de respectiva creaţie populară – „Decât şoferaş la RATA/ Mai bine cioban la tata!/ Să duc oile la muls/ Fără foaie de parcurs…” – tind să devină refrenul de toamnă din învăţământ.

 

Un comunicat „în regim de urgenţă”, trimis unităţilor de învăţământ de către responsabilii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), impune diriginţilor să prelucreze elevilor „Foaia de parcurs” încă de la prima oră de dirigenţie. Cine din IŞJ şi cum se implică în prelucrarea „foii”, cum fac liberalii din IŞJ politica reformistă a pedeliştilor şi ce conţine „melodioasa” foaie  – urmăriţi în ediţia de mâine.

 

S.D.

1 COMENTARIU

  1. Avem o majoritate zdrobitoare de intelectuali fara personalitate. Tu stii bine realitatea.. Nu avem ce face cu asemenea oameni.Sunt prezente larvare. Harapnicul care loveste ma mobilizeaza. Reactia incasatorilor de umilinte ma scarbeste. Timpul trece. Devenim slabi. Devenim ei . Aceasta gloata de dascali de la scoala de catiheti ai conformismului sunt Calul Troian. Ei furnizeaza factorilor de putere capitalul de tupeu fara de limite.O fac prin mizerabila lor toleranta. Restul sunt prostime marunta. Vedem aceasta prostime de pe bancile scoli . Previzionam cui vom lasa Romania peste un deceniu.Noi ne pierdem vremea cu bascalia . Suntem spirituali. Prostioare cu „soferas la tata „… Rahat !!! Ma umple sila .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.