Cantitate record de combustibil furat confiscată de poliţiştii buzoieni, în urma unui flagrant minuţios pus la punct. Peste două tone şi jumătate de produse petroliere au fost ridicate de la un individ care-şi pusese la punct o afacere profitabilă din care câştiga foarte bine.
Bărbatul de 40 de ani din Buzău a fost prins imediat după ce a vândut unui tânăr din Pogoanele o tonă de combustibil, cantitate pe care cumpărătorul avea de gând să o folosească la lucrările agricole pe care le avea în curs. Afaceristul ilegal a fost surprins chiar când îşi aproviziona cu marfă la preţ mai redus decât la pompă cumpărătorul fidel. Flagrantul a fost realizat în urma unei ample acţiuni de monitorizare realizată de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor în colabortare cu specialiştii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.
In urma flagrantului în care omul a fost prins exact când avea de gând să vândă țițeiul, politistii au descins și la locuinta individului deținută în localitatea Brădeanu. Aici, oamenii legii au descoperit alte mii de litri de combustibil furat pregătit în recipiente pentru a fi vândut amatorilor.
Afaceristul vindea litrul de țiței cu 2 lei, un preț de care cumparatorii erau mai mult decat mulțumiți chiar dacă era vorba de combustibil în stare brută, neprelucrat.
In urma cercetărilor, poliţiştii au descoperit că individul a furat luni la rând combustibil de la o schelă de foraj petrolier. Afaceristul a fost reţinut şi va fi cercetat acum pentru furt calificat, infracțiune pentru care riscă temnița între 4 și 18 ani.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.