Președintele Consiliului Judetean, Victor Mocanu și soția lui au creştinat, astăzi trei bebeluşi abandonați în Maternitatea Buzău. Conform obiceiului creștin, nașii au ajuns la maternitate în jurul prânzului aducând cu ei nelipsiții pampersi dar și îmbrăcăminte pentru cei mici. După ce au fost întocmite toate formalitățile, un preot venit special pentru acest eveniment a oficiat Taina Botezului într-o sală de mese unde în loc de cristelniță a fost folosită o albie de plastic. Timp de câteva zeci de minute, atât Victor Mocanu cât și soția sa au facut față cu greu rolului de nași din pricina temperaturii destul de ridicate din sala de mese a spitalului. În timp ce soţia presedintelui Consiliului Județean, Rodica Mocanu a ținut în brațe doi dintre micuți fără prea mare dificultate, tânârul ținut în brațe de președintele Victor Mocanu i-a dat acestuia destul de multă bataie de cap, fiind de departe cel mai gălăgios dintre copii.
La finalul ceremoniei, președintele Consiliului Județean Buzău a declarat că este pentru prima dată când face un asemenea gest față de copiii abandonați și nu are de gând să se rezume doar la atât.
“Cred că este un gest omenesc și creștinesc pe care trebuie să îl facem fiecare dintre noi. Eu acum am considerat că trebuie să fac acest gest. Mi-am dorit să botez câțiva copii și asta este doar un început. Eu vă promit că și în perioada următoare o să mai botez. Dacă acum am votat…. am botezat niște baieți în viitor vreau să botez niște fetițe” a declarat la final Victor Mocanu.
Gestul președintelui Consiliului Județean Victor Mocanu ar fi putut fi unul mai mult decât lăudabil dacă nu ar fi avut loc într-un an pre-electoral marcat de lupta pentru desemnarea unui candidat pentru președinția Consiliului Județean Buzău. Astfel, din păcate, momentul ales și mai ales cuvintele scăpate din greșeală nu vor rămâne probabil netaxate de adversarii politici.
Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Victor-MOCANU.mp3|titles=Victor MOCANU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.