13 persoane din orașul Buzău, dintre care 8 copii, locuiesc de ani buni într-un apartament de două camere situat la parterul unui bloc din cartierul Broșteni. Cu toții se înghesuie în două cămăruțe, după ce prin diverse împrejurări, una dintre familii a rămas pe drumuri și nu a mai găsit găzduire, altundeva decât în apartamentul bunicuței, Paulina Gaină. De ani buni, cele trei familii își pun la gramadă bruma de bani strânsă din pensie, salarii sau ajutor de șomaj,  pentru a putea supraviețui.

Pentru cele 13 suflete, masa de Paste estre asemenea celei din fiecare zi. Nu își permit să viseze la carne de miel,  cozonaci, pască ori vin. Abia dacă vor putea cumpăra câteva ouă pe care să le înroșeasca, așa cum face orice creștin în Joia Mare. Astazi, politistii le-au întins o mână de ajutor celor aflați în impas. Așa cum procedează de câțiva ani încoace, oamenii în uniformă au pus mână de la mână și au strâns bani cât să ajute 100 de familii din Buzău. Cu darurile primite de la polițiști, familia din Broșteni va putea să se bucure de Învierea Domnului.

Dacă nu ar fi primit ajutorul oamenilor legii, oamenii nu ar fi avut ce pune pe masă de sărăbători.

”Dacă nu ar fi venit domnii, nu aș fi avut mai nimic de pus pe masa de Paște. Astăzi, așteptam și eu să iau pensia în valoare de 350 de lei și urma să merg să cumpăr de mâncare, pentru că mâncăm aici la gramadă. De dormit, dormim care cum putem, unii pe jos, unii prin pat, dar asta este”, ne-a spus cel mai vârstnic membru al familiei, Paulina Gaină, proprietara locuinței.

Pe lângă locatarii apartamentului din cartierul Broșteni, alte 97 de familii din tot orașul au primit astăzi pachete cumpărate din donațiile angajaților IPJ Buzău. Familii numeroase și fără posibilități materiale sau pur și simplu pensionari singuri și cu venituri reduse care abia își duc traiul de pe o zi pe alta s-au bucurat la vederea oamenilor în uniforma care le-au trecut pragul.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.