Agentul șef adjunct Daniel Verga a prins,  marți după-amiază,  un tânăr exact după ce acesta sustrăsese mai multe telefoane mobile din zona centrală a orașului. Fapta nu ar fi una ieșită din tipare dacă acțiunea polițistului nu ar fi avut loc după orele de program. Mai concret, după terminarea programului la Postul de Poliție Vernești, Daniel Verga a venit în oraș pentru a-și aștepta soția să iasă de la locul de muncă. În timp ce stătea liniștit în mașină, a observat pe trotuar, un tânăr care încerca să fure ceva din buzunarul unor adolescente.   Deși ar fi putut să își vada de treabă,  polițistul l-a urmarit pe individ și l-a imobilizat exact după ce acesta își însușise  un telefon mobil. Tânărul polițist recunoaște că are o atracție deosebită pentru cei ce comit ilegalități și nu de puține ori a reușit să îi prindă exact atunci când nimeni nu se aștepta. În urmă cu doi ani, într-o seară în care tocmai se întorcea de la mare cu familia, a auzit o femeie strigând după ajutor și nu l-a lăsat inima să-și vadă de drum.

“Deși eram venit de la mare, în șlapi și maieu  când am auzit strigătele femeii am plecat după infractor și dupa câteva minute am reușit să dau de urma lui. Era vorba despre un tânăr din Țintesti care tâlhărise o femeie de lanțul de la gât” își amintește Daniel Verga.

Agentul șef adjunct Daniel Verga este politist de 15 ani. A făcut clasa a IX-a la Liceul B. P. Hașdeu după care, atras de mirajul deschiderii unui liceu de poliție la Buzau a renunțat la primul an de școală  și a dat din nou admitere pentru a deveni polițist. La 15 ani după ce a ieșit pe salariu declară că nu mai știe de ce a ales să se faca polițist însă știe sigur că nu pentru bani a făcut acest lucru. După ce a lucrat o bună bucată de timp la Poliția Municipiului Buzău la Compartimentul de Investigații Criminale unde a luat contact cu majoritatea infractorilor buzoieni și unde lucra de dimineața până noaptea târziu, în luna octombrie a anului trecut a luat decizia de a se orienta către un post comunal de poliție.  Decizia nu a fost una ușoară, însă, având în vedere faptul că salariile s-au redus simțitor a ajuns la concluzia că nu mai merită să își sacrifice majoritatea timpului în interesul serviciului. Faptul că a ales sa părăsească orașul nu înseamnă că munca pe care o face este una lipsită de provocări, mai ales că Verneștiul este o comună destul de întinsă și nu foarte liniștită. Chiar zilele trecute, a stat alături de colegi mai bine de trei ore, pe un deal, cu picioarele în zăpadă pentru a prinde un grup de tineri plecați la furat de lemne.

Deși faptele de acest gen sunt destul de rare și pălesc în fața neregulilor sau a ilegalităților făcute de falși slujitori ai legii, agentul sef adjunct Daniel Verga este bucuros să dea o mână de ajutor chiar și atunci când nu este în timpul programului.

Conform purtătorului de cuvant al IPJ Buzău, comisarul Florina Crucianu, fapta polițistului de la Vernești de a interveni pentru capturarea unui infractor, deși se afla în timpul liber,  nu îi va aduce acestuia o recunoaștere deosebită. Cel mai probabil, când se vor face evaluările anuale, se va ține seama și de acest lucru. Până atunci, domnule Daniel Verga, la mai mare și succes la LOTO!!!

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.