Consilierii județeni au dat, astăzi, undă verde realizării celui mai modern centru de dializă din țară care va fi amenajat în apropierea Spitalului Județean Buzău. Aleșii din miniparlamentul județean au aprobat în unanimitate concesionarea unui teren, în suprafaţă de 2078 metri pătrați, către o companie elenă care prestează deja servicii de dializă la secția de specialitate a Spitalului Județean Buzău.

După concesionarea terenului pe o perioadă de 49 de ani, centrul medical de dializă ar putea fi gata până cel târziu anul viitor, urmând ca unitatea să funcționeze în locul în care acum este amenajat un părculeț unde bolnavii mai ies, din când în când, la o gură de aer. Asigurarea banilor necesari ridicării noii clinici de dializă cade în sarcina părții elene care va asigura și dotarea cu aparatură medicală ultramodernă, superioară celei ce se găsește la acest moment în secția de la nivelul Spitalului Județean Buzău.

”Consiliul Județean a făcut un pas mare în realizarea unui obiectiv medico-sanitar, respectiv construirea unui centru de dializă în Buzău. Avem și promisiunea că va fi cel mai modern centru de dializă din Romania. Noi ne-am achitat de obligația de a pune la dispoziție terenul, și sper ca și partea greacă să se țină de cuvânt, și cel târziu, în mai 2012, să inaugurăm acest obiectiv deosebit de important pentru locuitorii județului Buzău. La ora actuală, secția de dializă ce funcționează în Spitalul Județean Buzău are un spatiu destul de mic,  condițiile sunt foarte grele și nu se creează, în nici un fel, condiții optime pentru tratarea bolnavilor acolo”, este de părere președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/04/Victor-MOCANU1.mp3|titles=Victor MOCANU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.