După ce la începutul lunii decembrie 2010, deputatul Cezar Preda spunea public că în spatele afacerilor cu etnobotanice desfășurate la Buzău ar sta chiar polițiștii și cerea presei să dezvăluie, în urma unor anchete jurnalistice, cine stă de fapt în spatele magazinelor de vise, astăzi, liderul PDL a declarat că nu mai este interesat de nimic ce are legătură cu unitățile în care se vând stupefiante. Raspunzând unei întrebări adresate astăzi de jurnaliști, într-o conferință de presă, Preda a avut o declarație uimitoare, pentru un șef de partid și pentru o persoană care în ultimele luni a condamnat consumul și comerțul de etnobotanice, a cerut închiderea punctelor în care se vând halucinogene și s-a declarat întru totul implicat în rezolvarea fenomenului. “Că s-a redeschis un magazin? Nu, nu am aflat și nici nu mă interesează, ”a declarat destul de iritat Cezar Preda.
Declarația deputatului democrat-liberal pare surprinzătoare pentru un șef de partid care s-a declarat implicat în problema combaterii comerțului cu etnobotanice. Mai mult, în urmă cu trei săptămâni, Organizația de Femei a PDL Buzău, demara împreună cu noua șefă a filialei, o amplă campanie în școli pentru a-i convinge pe tineri că etnobotanicele le distrug viața.
Însă, atitudinea de astăzi a liderului PDL Buzău, are o explicație. În cursul acestei săptămâni, observatorulbuzoian.ro, a scos la iveală faptul că în spatele magazinului de vise care se încăpățânează să funcționeze, în ciuda hotărârii Consiliului Local Municipal, ar sta un tânăr democrat-liberal care, mai în glumă, mai în serios, a fost propus în urmă cu o săptămână drept înlocuitor al președintelui Organizației Municipale de tineret a PDL Buzău. Tânărul democrat liberal este chiar cel care vinde, din spatele unui ghișeu, etnobotanice tinerilor teribiliști, amatori de senzații tari. Dacă Cezar Preda nu a venit cu nici o precizare la adresa tânărului politician din ograda sa care, dincolo de discursurile deputatului și de campania împotriva drogurilor demarată de colegele sale, a continuat să se ocupe cu vânzarea de etnobotanice, o reacție a venit astăzi din partea secretarului general al PDL Buzău, Liviu Mocanu. Acesta s-a arătat deranjat de dezvăluirile publicate de observatorulbuzoian.ro legate de tânărul democrat liberal.
”Nu cred că e corect să se asocieze numele partidului cu această problemă. Tânărul doar lucrează la magazinul de etnobotanice și de acolo își câștigă existența. Ce să facă? Să-și dea demisia? ”, ne-a declarat astăzi, din proprie inițiativă, Liviu Mocanu.
Pe de altă parte, Cezar Preda a încercat să explice astăzi într-o conferință de presă că ceea ce a dorit în decembrie, prin discursurile sale referitoare la etnobotanice și polițiști care nu ar acționa ca la carte pentru reducerea consumului, a urmărit doar să atragă atenția Ministerului de Interne cu privire la faptul că anumiți angajați ai Poliției ar putea fi implicați în vinderea etnobotanicelor. Acestea fiind spuse, este lesne de înțeles că Cezar Preda nu a urmărit altceva decât să-și facă imagine și să mai puncteze, încă o dată, la nivel național, faptul că este preocupat de o problemă reală a tinerilor din România.
Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/04/Cezar-PREDA1.mp3|titles=Cezar PREDA]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.