După aproape o lună de când a evadat, buzoianul Eugen Galeș, a fost prins de polițiștii din Dâmbovița, individul considerat unul dintre cei mai periculoși români ai momentului, urmând să fie trimis acolo unde îi este locul, după gratii. Galeș, suspect în două crime produse anul trecut la Năeni, și evadat de sub nasul gardienilor de la Judecătoria Moreni, va sta în temniță mulți ani de acum încolo, judecătorii urmând să hotărască pedeapsa pe care individul va trebui să o execute pentru toate fărădelegile comise.
Eugen Galeș a fost prins, astăzi, într-o pădure de la marginea localității dâmbovițene Gura Ocniței. Un pădurar l-a zărit pe individ în timp ce se odihnea și a anunțat imediat Poliția. Atât pădurarul cât și oamenii legii au mers la sigur întrucât știau că individul nu a părăsit orașul Moreni, el fiind zărit în ultimele săptămâni de mai mulți localnici.
Astăzi, când a fost prins, bărbatul părea infometat și însetat dar și confuz. De altfel, declarațiile pe care le-a făcut jurnaliștilor dâmbovițeni și polițiștilor, au arătat că individul este sau vrea să dea impresia că este instabil psihic. Mai mult, buzoianul a spus că cineva ar vrea să-l ucidă:” „Nu am evadat, să dați asta pe post. Eu am o invenţie colosală. Sunt genial, vreau să fiu căutat de toată lumea. Ce am făcut eu, e colosal, face foarte mulţi bani. Invenția pe care o am e din 1986, de pe vremea lui Ceauşescu. Vreau ca invenţia mea să ajute tot globul. Am vrut să i-o dau şi lui Ceauşescu dar nu am reuşit. M-au omorât, m-au terminat”.
Vestea că Eugen Galeș a fost prins la aproape o lună după ce a evadat a ajuns deja în localitatea natală a criminalului. După zile întregi în care au stat cu sufletul la gură, cu coasa ori toporul după ușă, pregătiți să-și apere viața în cazul în care ucigașul ar fi ajuns în zonă, oamenii răsuflă, în sfârșit, ușurați. La Năeni, după ce Galeș a evadat, oamenii au fost destul de încordați, mai ales că unora dintre ei criminalul le transmisese că îi va omorî, după ce va scăpa de închisoare.
Localnicii spun că individul trebuie să înfunde pușcăria.
”Bine că l-a prins, e liniște acum în comună, lumea răsuflă ușurată. Văd că au dispărut și jandarmii care ne păzeau aici. Nu cred că în acest timp a reușit să ia legătură cu familia, pentru că dacă ar fi făcut-o, probabil îl prindeau mai repede”, ne-a declarat, astăzi, la scurt timp după capturarea lui Galeș, primarul localității Năeni, Marian Apostol.
Eugen Galeş, încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, a fugit, în 9 martie, de sub escorta gardienilor care îl însoţeau la Judecătoria Moreni, unde se afla ca parte într-un proces. Bărbatul a evadat din camera de arest a Judecătoriei Moreni, escaladând fereastra. Poliţiştii au stabilit că după ce a părăsit clădirea Judecătoriei Moreni, deţinutul s-a urcat într-un taxi cu care s-a deplasat câţiva kilometri, până în localitatea Ghirdoveni, situată în apropierea închisorii. Acolo, evadatul a părăsit autoturismul fără să plătească şi a fugit în pădure.
Înainte de a evada, Eugen Galeș își ispășea pedeapsa de trei ani și patru luni de închisoare, pentru vătămare corporală din culpă și violare de domiciliu, fapte comise în anul 2003. Timp de șapte ani, individul a fost căutat de polițiști însă a fost prins abia în aprilie anul trecut după comiterea a două crime, în localitatea Năeni. Galeș este bănuit că și-a ucis o mătușă de 70 de ani și la câteva zile după asta, ar mai fi omorât un tânăr de 31 de ani, din localitate, pentru a-i lua hainele și calul. Cele două crime au fost comise cu o cruzime greu de descris în cuvinte, bătrâna fiind găsită pe un teren din spatele casei cu capul zdrobit, cel mai probabil cu o sapă, în timp ce tânărul a fost bătut până când și-a dat ultima suflare. A doua zi după moartea bărbatului, poliţiştii buzoieni l-au reperat pe principalul suspect, Eugen Galeș, care, la vederea oamenilor în uniformă a fugit, fapt pentru care forțele de ordine au executat mai multe focuri în plan vertical. Nici după acest avertisment, bărbatul nu s-a oprit. A fost înconjurat iar în momentul în care poliţiştii s-au apropiat de el, a încercat să riposteze cu o furcă. Galeș a fost imobilizat şi încătuşat cu greu, la controlul corporal asupra lui fiind găsite mai multe obiecte cu tăiş, precum şi hainele ce aparţineau bărbatului de 31 de ani, găsit mort în noaptea anterioară. Până acum, anchetatorii nu au putut stabili dacă Eugen Galeș este autorul ambelor crime, surse judiciare susținând că cercetările continuă pentru stabilirea vinovăției într-unul dintre dosare, ancheta fiind întârziată de rezultatele expertizei medico-legale care nu au fost finalizate până acum, din cauza unor datorii către SML Buzău.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.