Liderul PDL Buzău a mers pe varianta necâştigătoare, pariind pe Vasile Blaga că va câştiga şedia PDL. Odată ce Emil Boc a obţinut un nou mandat în fruntea partidului de guvernământ, Preda s-a retras din bătălie, preferând să nu mai candideze nici pentru funcţia de secretar general al PDL şi nici pentru cea de vicepreşedinte al formaţiunii. În aceste condiţii, din vicepreşedinte la nivel central al partidului de guvernământ, deputatul de Buzău a rămas doar cu postul de lider al filialei judeţene a PDL. Iată, mai jos, un interviu acordat, astăzi, de Cezar Preda pentru observatorulbuzoian.ro:

Rep: Care va fi soarta Organizației Județene a PDL Buzău, acum când nu mai ocupați nici o funcție la nivel central?
CP: Va fi exact același obiectiv pe care l-am avut până acum, să câștigăm la Buzău. Faptul că a fost o dezbatere în partid, o dezbatere foarte dură și foarte aplicată, cred că a făcut foarte mult bine partidului meu, pentru că înseamnă că sunt multe de corectat. Întotdeauna, în bătăliile interne există multă democrație și după ce aceste bătălii se termină exista disciplină și unitate. Nu am de gând să fac altceva decât să pun osul la treabă și să fac tot ce trebuie pentru PDL. Nu m-am gândit niciodată că pot exista repercusiuni, pentru că ieri am închis această dezbatere. Pentru noi, din momentul acesta, suntem colegi iar cine se gândește la repecusiuni să fie sănătoși.

Rep: Să înțeleg că nu vă temeți că Organizația sau primarii dumneavoastră vor avea de suferit după aceste alegeri în care dumveaoastră v-ați plasat de partea învinsului?
CP: Cum să aibă primarii de suferit? Ce legătură au primarii cu dezbaterea din partid şi cu poziționarea într-o competiție. După ce s-a încheiat competiția, toţi sunt cu drepturi egale şi vor beneficia de tot ce vor beneficia toți din țară, numai că… să dea Dumnezeu să beneficieze.

Rep: Cum vă simțiți acum, după aceste alegeri din PDL? Ce ați pierdut și ce ați câștigat?
CP: Mă simt excelent. Nu am pierdut nimic şi am câştigat enorm pe termen mediu şi lung pentru că am demonstrat că sunt un om politic căruia nu îi e frică să-şi spună tare şi apăsat toate problemele pe care le are, mai ales în momentul când competiţia este deschisă şi buzoienii au vazut clar că eu sunt în general un om care nu dă înapoi. A fost pentru mine un nou examen politic şi cred că l-am trecut cu brio. Aici nu conteaza că a câştigat Emil Boc cu 60% ci ca 40% din membrii PDL i-au arătat că mai sunt multe lucruri de îndreptat şi asta este un lucru foarte bun. Eu am numai de câștigat.

Rep: Cum a fost privit gestul dumneavoastră de a vă retrage candidatura?
CP: Păi, stati sa ne lămurim. Nu ştiaţi de declaraţiile mele cu 10 zile înainte de alegeri? Eu am fost singurul care am anunţat că, fiind binom, prim președinte-secretar general, nu avea nici un sens să mai candidez la o funcţie. Era complet nepotrivit. Eu şi cu Blaga. Restul s-au dus, foarte bine, să iasă partidul unit, însă eu si cu Blaga nu aveam cum.

Rep: Considerati că alegerile au fost corecte? Înţeleg că au circulat anumiți fluturași cu recomandari prin sală.

CP: Hai să vă spun. Aşa se fac tot felul de liste şi se dau în sală, poate, poate din lista aia omul reține şi votează, însă ceea ce a votat omul singur în cabina de vot este sfânt.

Rep: Sunt colegi de-ai dumneavoastră, cum ar fi doamna Mariana Popa și domnul Sorin Frunzăverde care, deşi l-au sprijinit pe domnul Blaga, au candidat şi chiar au obținut funcții în BPN.
CP: Nu sunt numai ei. Sunt mai mulţi, este şi Mircea Hava şi Romeo Raicu și Mihaela Șandru și vor mai fi şi secretari executivi, pentru că așa se face. Este foarte bine.

Rep: Dumneavoastră ce veţi face de acum înainte?

CP: Eu în primul rând, nu cred că trebuie legată funcţia mea de vicepreședinte la nivel naţional de obiectivul Organizaţiei Județene Buzău. Sunt președintele PDL Buzău și am ca obiectiv să câştig Primăria şi Consiliul Judeţean Buzău şi trebuie să mă lupt pentru această chestiune. Ce legatura are cu funcţiile din BPN? Ce până acum a avut vreo legătură? Am avut noi beneficii ca organizație? A trebuit să muncim, să convingem cetăţenii Buzăului, pentru că ei sunt cei care decid. Nu decide o funcție din BPN votul pe care ti-l dă cetățeanul ci comportamentul tău.

Rep:Ştiu că delegația de la Buzău s-a întors de la Convenție sâmbătă noaptea. A fost decizia lor să revină la Buzău înainte de finalul alegerilor sau li s-a cerut?

CP: Domnule reporter, eu vă întreb pe dumneavoastră. Cam câtă minte de politician credeți că am eu? Dumneavoastră credeţi că eu sunt la nivelul politic să cer cuiva ceva? Eu nu am cerut nici unui delegat al PDL de la Buzău cum să voteze, le-am spus să voteze cum doresc, nu am spus niciodată cuiva să plece sau să rămână şi nu o să o fac niciodată, pentru că am prea multa experiență politică iar speculaţiile de acest gen mă mâhnesc, mă întristează şi mă şi jignesc. Sunt speculații ordinare și le resping. Întrebați orice delegat al partidului care a fost la Convenție dacă a avut cineva cu mine vreo discuție de acest gen? Şi vreau să vă spun că au fost în sala şi a doua zi delegaţi de la Buzău. Fiecare a făcut ce a vrut, dar din 1409 au fost în sală 1202, a doua zi, din diverse motive. Şi chiar de la noi, din organizaţie, am avut un om bolnav care nu a putut veni. Se întamplă chestii din astea şi nu trebuie puse în responsabilitatea unui om. E jignitor pentru valoarea politică a unui om să facă așa ceva.

A consemnat Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/05/CEZAR-PREDA-INTERVIU.mp3|titles=CEZAR PREDA INTERVIU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.