Marele absent al Congresului Partidului Conservator ce a avut loc, astăzi la București, a fost președintele interimar al Organizației Județene PC Buzău, senatorul Ion Vasile. Deși delegația buzoiană a fost una numeroasă, în jur de 100 de persoane participând la dezbaterile de la Centru, Ion Vasile a renunțat în ultima clipă să mai facă deplasarea către Capitală, oficial,  din cauza unor probleme de sănătate. De câteva zile, ”Doctorul” susține că este ținut în casă de o răceală puternică.

Decizia senatorului Ion Vasile de a rămâne acasă chiar în ziua Congresului Partidului Conservator dă  naștere la și mai multe speculații, după ce în ultimele zile pe piață a fost aruncat zvonul conform căruia senatorul și-ar negocia cu UNPR poziția și câteva funcții de conducere în instituțiile publice buzoiene. Toate aceste bănuieli vin și după ce Ion Vasile nu a mai dat ochii cu presa de săptămâni bune, deși obișnuia să convoace conferințe de presă, săptămânal, de la preluarea șefiei Organizației Județene a PC.

Contactat telefonic de observatorulbuzoian.ro, senatorul Ion Vasile a declarat că a ales să rămînă, astăzi, acasă din cauza unor probleme de sănătate și a febrei care nu îl slăbește de câteva zile încoace : ”Nu am fost la Congres, mi-a fost rău și am rămas acasă. Și acum am febră 38.”

Senatorul conservator a negat informația conform căreia ar urma să plece la UNPR, însă, pe de altă parte, Ion Vasile a lăsat să se înțeleagă că nu este exclusă o migrare a sa la un alt partid, dacă înțelegerile parafate  cu aliații politici nu vor fi respectate ca la carte.

”Deocamdată, sunt membru PC și nu am motive să plec, atâta timp cât protocolul în cadrul Alianței de Centru Dreapta și al Uniunii Social Liberale vor funcționa, așa cum s-a stabilit. Eu nu am negat niciodată că am avut propuneri, atât înainte cât și după înscrierea în Partidul Conservator,  propuneri constând în invitații la dialog dar pe care nu le-am onorat. Deocamdată, treaba mea este să construiesc organizație la Partidul Conservator și drept dovadă, astăzi,  în timpul Congresului Partidului Conservator, am fost nominalizat ca posibil candidat  la funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău. Nu știam, dar am urmărit cu atenție lucrările la televizor și am fost mulțumit că anunțul meu privind intenția de a candida  a fost luat în seamă”, a declarat senatorul Ion Vasile

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a anunţat, duminică, la Congres, mai mulţi posibili candidaţi ai partidului la alegerile locale din 2012, menţionându-i  pe Tudor Ciuhodaru pentru Primăria Iaşi, Eugen Durbacă pentru Primăria Galaţi si pe Ion Vasile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Buzău.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.