"Sâc! Nu vreau..."

Ieri, Ionel Mieroşu a răspuns, într-un final din a doua serie de confruntări cu şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), invitaţiei de a discuta dacă acceptă ceea ce i s-a oferit prin ordin ministerial, după ce a atacat cu succes în instanţă destituirea de pe funcţia de inspector şcolar general adjunct.

 

Cum nu am putut intra în legătură cu liberalul Meiroşu, pedelista Florina Stoian, şefa IŞJ, ne-a declarat, în urmă cu puţin timp, că ieri, însoţit de avocat, fostul adjunct, profesor în Râmnic, s-a prezentat la sediul IŞJ pentru a informa conducerea că a contestat ordinul ministrului Educaţiei încă din 9 mai a.c.: „Am rămas surprinsă şi l-am întrebat de ce nu m-a anunţat de atunci, şi ne-am tot invitat degeaba să discutăm dacă acceptă postul de inspector de specialitate propus prin ordin. S-a supărat că l-am făcut mincinos, când a declarat în presă că nu ştie nimic despre niciun ordin, deşi eu am trimis notă oficială către cabinetul de avocatură, imediat după ce s-a emis ordinul (5 mai a.c. – n. red.).”

 

Florina Stoian spune că Ionel Meiroşu a depus contestaţia la Ministerul Educaţiei, evident nemulţumit de oferta prin care, în locul funcţiei de conducere, care nu se mai regăseşte în organigrama instituţiei, a primit un post de inspector pe control şi integrare. Ionel Meiroşu a fost demis în urmă cu doi ani, timp în care datoria statului către el a crescut la aproape un miliard de lei vechi, bani ce i se cuvin conform sentinţelor judecătoreşti prin care este repus în drepturile de general adjunct al şcolilor. Şefii PDL au încercat o apropiere a lui Meiroşu de inspectorat încă din ianuarie a.c., făcându-i o ofertă similară celei din ordinul lui Daniel Funeriu, însă liberalul a refuzat constant, văzându-şi de procesele din instanţă, câştigate încă din luna martie a.c.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.