Astăzi, la Năeni,  150 de militari din  Jandarmerie, Poliție și Administrația Naționala a Penitenciarelor însoțiți de câini de urmă au luat cu asalt dealurile din comuna, acolo unde ar fi putut să se ascundă criminalul Eugen Galeș, dispărut miercuri în timp ce se afla la Judecatoria Moreni. Acțiunea comună a militarilor nu a fost însă un succes întrucât tânărul, suspectat de comiterea celor două crime în primavara anului 2010, nu a fost de găsit. De altfel, nici nu existau indicii că barbatul s-ar fi aflat in zonă, însa polițiștii au demarat această acțiune preventiv, în ideea că Galeș ar fi putut încerca să ajungă acasă.

Cum individul nu a apărut, jandarmii și polițiștii au luat măsura de a păzi zonele sensibile din comună cu efective sporite.

“Astăzi dimineață s-a realizat o scotocire în zona în care jandarmeria a participat cu 20 de oameni și doi câini de urmă,  forte ale poliției și ale Direcției Generale a Penitenciarelor în eventualitatea în care Eugen Galeș ar fi în zonă și l-am fi putut depista. În plus, zilnic, punem la dispozitie 14 oameni împreuna cu Poliția pentru realizarea de filtre controale și măsuri de ordine în zone sensibile: Postul de Poliție, Primărie, rude apropiate unde este posibil ca individul să apară.E adevărat că i-am dotat pe jandarmi cu muniție de război cu tot ce trebuie dar asta nu înseamnă că păzim pe cineva anume. Vrem însă, să luăm măsuri pentru a preveni o situație delicată” a afirmat comandantul Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău, Laurențiu Micheten

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Laurentiu-Micheten.mp3|titles=Laurentiu Micheten]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.