De astăzi şi până pe 30 iunie,  jandarmii buzoieni sunt în febra examenului de evaluare, în urma căruia cei mai slab pregătiţi vor fi trimişi în şomaj. În total, 173 angajaţi ai Inspectoratul Judeţean de Jandarmi sunt evaluaţi cu atenţie de o comisie special constituită. Testările care se desfăşoară până în ultima zi a lunii au loc după ce Ministerul Administraţiei şi Internelor a decis reorganizarea tuturor structurilor pe care le are în subordine, respectiv Poliţie,  Jandarmi  şi inspectorate pentru situaţii de urgenţă.

„De astăzi şi până pe 30 iunie, în cadrul Jandarmeriei Buzău se vor derula activităţi de evaluare prin concurs a cadrelor în vederea departajării şi ocupării funcţiilor din cadrul structurilor afectate de reorganizarea. Încadrarea personalului pe funcţiile existente se va efectua prin desfăşurarea unui interviu pe subiecte profesionale, conform atribuţiilor din fişa postului”, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Buău, Cristian Adrian.

Asemenea absolvenţilor de liceu care susţin în aceste zile bacalaureatul, jandarmii buzoieni vor fi supravegheaţi inclusiv de camere video .

„Pentru a se elimina orice suspiciune asupra întregii acţiuni de testare a candidaţilor, întregul proces de la prezentarea de către comisie a regulilor de examen şi a modului de desfăşurare a testării şi până la aflarea rezultatelor, va fi filmat cu o cameră video. Întreaga înregistrare se va păstra în dosarul de evaluare al fiecărui candidat în parte”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IJJ Buzău, Cristian Adrian.

La final, 15 jandarmi vor trebui să plece acasă.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.