Cristache Bratu, vicelider SÎP, iniţiatorul apelului la sprijin pentru deblocarea cotizaţiei

Reţinerea cotizaţiei de sindicat a profesorilor, conform declaraţiilor făcute în ultima vreme, la Buzău, este o controversă cu tam-tam politic. Florina Stoian recunoaşte nemulţumirea sindicaliştilor din cauza programului Edusal de calculare şi plată a salariilor şi se explică apelând la Ministerul Educaţiei. Ea spune că programul „nu mai permite reţinerea pe stat şi virarea în conturile lor a cotizaţiei pentru sindicat”, iar „punctul de vedere al MECTS este acela că nu există nici un temei legal să se reţină pe stat obligaţiile angajaţilor”. Astfel, elementul de noutate este faptul că, aşa cum susţin liberalii, această imposibilitate e numai la Buzău.

 

După ce, la penultima conferinţă de presă a PNL Buzău, Cristache Bratu, viceliderul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar (SÎP) Buzău, a anunţat că a apelat la ajutorul opoziţiei politice, pentru a scoate din blocaj strângerea cotizaţiei membrilor de sindicat, liberalii spun că s-au ţinut de cuvântul dat.

 

Senatorul Cristi Bîgiu, vicepreşedintele PNL Buzău, a declarat, ieri, că, împreună cu George Scutaru şi Titi Holban, colegii lui de partid, a atacat problema în Parlamentul României: „Am depus o interpelare legată de abuzul pe care încearcă să-l facă inspectoratul şcolar buzoian, de a nu reţine, prin acel program al SIVECO, cota de participaţiune ca membru de sindicat – cotizaţia. Sunt judeţe în care acest lucru se face. Nu văd decât un abuz al doamnei Florina Stoian, în a încerca să blocheze mişcarea sindicală. Nu ştiu de ce în restul unităţilor bugetare cotizaţia se poate reţine prin acest program, legea nu interzice şi, la Buzău, nu se mai poate”, a spus Cristi Bîgiu.

 

S.D.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.