Până și banii pentru biserici au ajuns să se împartă pe criterii politice. Vicepreședintele PNL Buzău, liberalul Cristi Bîgiu, a anunțat, ieri, în cadrul întâlnirii săptămânale cu presa, că Buzăul trebuie să primească  zilele viitoare o importantă sumă de bani din partea Secretariatului de Stat pentru Culte. Cele 10,87 miliarde de lei vechi care vor ajunge în curând la Buzău vor fi destinate lucrărilor de finalizare a construcțiilor de biserici precum și la reabilitarea și repararea acestora. Senatorul liberal consideră binevenită acordarea acestei sume pentru bisericile buzoiene însă reclamă împărțirea banilor în teritoriu pe criterii politice. Conform liberalului, aproape toți banii vor lua calea lăcașurilor de cult situate în comune cu primari democrat-liberali.

”Secretariatul de Stat pentru Culte va beneficia de o suplimentare a bugetului iar din acești bani va primi și Buzăul suma de 10,87 miliarde. Este un lucru normal, mai ales că Biserica a rămas, în zilele noastre, singurul factor de echilibru. Problema este că după ce am studiat acea anexă, am constatat că din 10.870.000.000 lei vechi, bisericile din primăriile PNL beneficiază de 330 milioane, bisericile din localitățile conduse de primari PSD beneficiază de 620 milioane iar restul, se duc doar către bisericile din administrațiile PDL.  Se apropie și sfintele sărbători de Paști și după ce am observat că elevii își repară școlile în funcție de apartenența primarilor la un anume partid,  vedem acum că împărțim și enoriașii pe culori politice ceea ce mi se pare o mare exagerare”, a conchis liberalul Cristi Bîgiu.

Cristina DINULESCU
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/04/Cristi-Bigiu-Bani-culte.mp3|titles=Cristi Bigiu]

2 COMENTARII

 1. Stimata redactie,

  Va rog respectuos sa imi raspundeti la o intrebare:

  OBSERVATORULBUZOIAN.RO APARTINE CUMVA DOMNULUI LIBERAL CRISTINEL BAGIU?

  Prietenii stiu ca raspunsul este: DAAAA

  P.S. Ia sa vedem daca apare acesta comment 😛 ?!!?

  • Stimate Adrian Năstase,
   având în vedere chestiuni care privesc aspecte din interiorul vieţii politice locale, vă asigurăm că observatorulbuzoian.ro este un proiect online unic în media locală, lansat în urmă cu aproape o lună şi dezvoltat de – vă rugăm să reţineţi – trei jurnalişti independenţi. Fireşte, acest lucru nu poate fi uşor acceptat, situaţie în care vă aflaţi şi dumneavoastră. Sperăm să depăşiţi acest impas de receptare şi să ne citiţi şi comentaţi, în continuare, cu aceeaşi vervă de invidiat. Free your mind and the rest will follow!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.