Atac dur al președintelui PNL Buzău, George Scutaru, la adresa liderului democrat liberal, Cezar Preda. Scutaru a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Preda ar avea un mod duplicitar de a face politică, având o atitudine la Buzău, și alta, mult mai supusă, la București, în fața mai marilor partidului. Scutaru a venit și cu un argument care să-i susțină declarația, și anume, reacția tardivă a lui Preda referitoare la închiderea spitalelor, liberalul precizând că deputatul PDL a luat atitudine în acest caz doar de dragul de a arăta că este preocupat de problemele buzoienilor.

“Mă refer la interpelarea sa adresată ministrului Attila Cseke, de parcă ar fi venit din altă țară și ar fi aflat acum că sistemul sanitar din Buzău nu corespunde normelor europene și că s-au închis trei spitale. Dar, vreau să îl întreb de ce, ca lider al partidului de guvernământ la nivelul județului Buzău, nu a avut discuții cu domnul Cseke și a ales această manieră epistolară de a-și vărsa oful, pentru că ministrul îți răspunde la o interpelare într-o lună, o lună jumatate. Deci, asta este doar o acțiune în care dorește să bifeze și să arate că a fost preocupat de problemă. Este o persoană cu greutate în PDL și putea să ridice această problemă și în alte foruri și chiar și la alte persoane decât la ministru”, a precizat liberalul George Scutaru

George Scutaru a mai arătat că Preda nu este la prima acțiune de acest gen,  dând  ca exemplu o scrisoare trimisă de acesta Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională prin care venea cu recomandari la legea pensiilor militare. Aceasta deși Preda a votat respectiva legea în forma propusă de Guvern, lucru care, spune Scutaru, nu îi face deloc cinste liderului democrat liberal: ”e o atitudine duplicitară pe care am observat-o în comportamentul domniei sale. Când a fost discuția cu legea pensiilor militare, la Comisie a venit un memoriu al sindicatelor și o scrisoare de întâmpinare din partea lui Cezar Preda. Doar că, legea pensiilor a fost adoptată și domnul Preda  a votat această lege a pensiilor. E foarte simplu să faci interpelări, sa trimiți adrese pe la comisii și să rogi parlamentarii să ia în seamă și obiecțiile formulate de sindicate și de diverse organizații profesionale, dar când vine vorba de vot, tu  să votezi pentru lege. Deci, una spui la București unde susții toate prostiile acestui Guvern, apoi vii în Buzău și adopți un discurs de parlamentar de Opoziție ca si cum nici usturoi nu ai mâncat și nici gura nu îți miroase,  ca și cum nu ai fi un lider al PDL și ca și cum Guvernul ăsta, pe care tu îl critici și face atâtea tâmpenii nu e susținut și de votul tău. Deci, dedublarea asta pe care o observ la Cezar Preda nu cred că îi face cinste”, a încheiat președintele PNL, George Scutaru.

Până acum, liderul PDL Buzău, Cezar Preda preocupat mai mult de campania lui Vasile Blaga pentru șefia partidului decât să răspundă atacurilor lansate de colegii parlamentari de la Buzău, nu a avut nicio reacție la  cele declarate de presedintele PNL, George Scutaru.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/04/George-SCUTARU.mp3|titles=George SCUTARU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.