Daniel Funeriu, cel mai vizibil ministru al momentului

 

Recorectarea lucrărilor de nota 10 de la Bacalaureat, după afişarea rezultatelor parţiale, este o realitate la Buzău, ţinută încă sub anonimatul surselor care ne-au confirmat faptul că, în urma unui ordin verbal din Ministerul Educaţiei, s-a procedat la verificarea şi chiar modificarea – fără succes – a notelor, prin alte cadre didactice decât cele din comisiile de evaluare iniţiale. Admisă, cu jumătate de gură, într-o discuţie telefonică cu un jurnalist din Bucureşti dar negată pe un post de televiziune, de însuşi ministrul Educaţiei, situaţia îi scandalizează pe sindicaliştii din învăţământul buzoian.

 

Ion Dobre răspunde, indignat, cu un apel

Solicitat să comenteze posibilele intervenţii, liderul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar (SÎP) Buzău, Ion Dobre, ne-a declarat: „Dacă s-a procedat la recorectare sau cineva a avut tupeul să dea o asemenea decizie de recorectare a tezelor evaluate cu nota 10, ar trebui, în momentul doi, să fie demis, dacă nu-şi dă demisia. Consider un abuz care depăşeşte orice limită. Cer – dacă, cumva, cei care ne aud sunt în posesia informaţiilor – să ni le pună la dispoziţie pentru a le putea face publice şi pentru a cere ceea ce am spus mai devreme, demiterea tuturor celor care s-au implicat într-un asemenea abuz. Cum să recorectezi o lucrare care este de nota 10? Cine să stabilească o comisie? Cine să dispună această măsură? Chiar este surprinzător pentru mine acest lucru.”

 

Reamintim că, în cursul zilei de luni, 4 iulie, surse demne de încredere din centrele de examen şi din Inspectoratul Şcolar Judeţean ne-au semnalat cum, după publicarea rezultatelor finale, imediat în zorii zilei, anumiţi profesori din judeţ au fost solicitaţi să reevalueze lucrările candidaţilor care au luat 10 pe linie la Bacalaureat, deşi rezultatele erau deja publice. Pură coincidenţă, unul dintre cei trei candidaţi cu 10 pe linie, la Buzău, este fiul primarului Constantin Boşcodeală.

 

S.D.

Citește și: Recorectarea notelor de 10, recunoscută neoficial cu jumătate de gură de ministrul Funeriu, negată vehement la televizor

Citește și:   Ghici cine se interesează de bacalaureaţii din Buzău? Ministrul Funeriu. De cine? Fiul primarului. De ce? A luat „10 pe linie”. Cum? Aşa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.