Liderii Organizației Municipale a PDL Buzău reacționează, în premieră, după anunțul conducerii PSD cum că, zilele trecute consilierul municipal, Sebastian Radu, dar și alți trei democrat-liberali cu funcții în miniparlamentul local ar fi uitat de doctrina democrat liberală și ar fi trecut în barca social democraților. Astăzi, președintele organizației municipale a PDL Buzău, Adrian Burducea, a condamnat  plecarea consilierilor municipali democrat-liberali către PSD, referindu-se în special la consilierul Sebastian Radu..
„Eu nu cred că era momentul să plece acum, cu o lună sau două înainte de alegeri și să fie într-o poziție duplicitară. Având în vedere că a spus că de 2-3 ani de zile nu s-a simțit bine în rândul partidului. Nu știu de ce a plecat. Poate ca să rămână consilier sau poate să ia pulsul organizației, dar pe mine m-a deranjat acest lucru”, a declarat președintele Organizației Municipale a PDL Buzău, Adrian Burducea.
În altă ordine de idei, liderul democrat-liberal de la municipiu s-a declarat total împotriva reacției pe care au avut-o atât Sebastian Radu cât și ceilalți consilieri liberali la înscrierea în tabăra condusă de primarul Constantin Boșcodeală.
„Vizavi de poziția dânsului(nr. Sebastian Radu) și chiar și a consilierilor PNL de a arunca cu noroi în partidul în care au stat și au lucrat acolo mi se pare o atitudine pe care nu aș putea să o fac. Plec din partid, la revedere, dar nu arunc cu noroi în cei rămași”, a declarat Adrian Burducea.
Nici liderul democrat liberal buzoian, deputatul Cezar Preda nu dorit să intre în polemici prea mari cu cei ce au ales să părăsească PDL în favoarea PSD. Deși a a dat de înțeles că plecarea consilierilor PDL a avut la bază anumite interese personale, liderul democrat buzoian le-a urat succes foștilor colegi.
„Nu e nici prima dată nici ultima când fiecare om, în funcție de aspirațiile pe care le are, își caută un loc sub soare. Le urez succes, îmi pare rău, nu am să îmi reprosez nimic fiind un palier în competența directă a președintelui Organizației Municipale însă le urez succes și dacă au reușit să confirme ca și consilieri locali ai PDL , e bine, înseamnă că cetățenii îi cunosc și îi vor alege în continuare iar dacă nu, vor duce același bagaj negativ și în altă parte, dar eu nu o să-i jignesc”, a declarat Cezar Preda.
Totodată, Cezar Preda a precizat că nu are cunoștință decât despre plecarea din PDL a lui Sebastian Radu nu și a altor consilieri. Mai mult, Preda a mărturisit că profesorul Dan Dudaș i-ar fi spus chiar astăzi că nu mai vrea să fie membru al nici unui partid politic, în nici un caz că se va duce la PSD, așa cum se vehicula acum câteva zile.
La începutul acestei săptămâni, Organizația Municipală a PSD Buzău a anunțat trecerea mai multor consilieri municipali proveniți din PNL și PDL în rândul formațiunii conduse la Buzău de primarul Constantin Boșcodeală. Ulterior anunțului făcut de social-democrați, consilierul democrat Sebastian Radu ar fi precizat că nu a semnat, încă, o adeziune la PSD și că a participat doar la o ședință la invitația primarului Constantin Boșcodeală, urmând ca o decizie definitivă să fie luată în zilele următoare.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.