Zile negre pentru Organizaţia Judeţeană a Partidului Democrat Liberal. Doi dintre cei mai importanţi oameni din partid, Ion D Popescu şi Constantin Ghinioiu, au părăsit barca portocalie şi au trecut în cea a social democraţilor. Plecările celor doi sunt cu atât mai greu de suportat de PDL cu cât Ion D Popescu era unul dintre oamenii de bază ai partidului, membru încă din anii 95, unul dintre cei mai loiali oameni ai formaţiunii conduse la Buzău de deputatul Cezar Preda. Iar Constantin Ghinioiu este candidatul stabilit de PDL pentru Primăria Rîmnicu Sărat.
Atât Ion D. Popescu cât şi Ghinioiu au declarat astăzi că plecările lor din PDL nu au avut la bază un conflict cu liderii partidului, ci opţiuni personale şi individuale.
„E o opţiune a mea, pur personală şi individuală, nu e o decizie în urma unui conflict cu colegii mei. Nu am cerut nimic, nu mi s-a oferit nimic la schimb. Îl voi sprijini necondiţionat pe domnul Mocanu, am cerut doar să intru într-o campanie electorală”, a declarat astăzi Ion D. Popescu.
Surse politice spun că plecarea lui Ion D. Popescu şi a lui Constantin Ghinioiu va fi urmată şi de alte dezertări, în perioada următoare iar cei care vor pleca vor fi primarii. Printre cei care sunt în cărţile PSD sunt primarii din localităţile Mihăileşti, Florica şi Glodeanu Siliştea, Breaza, Ulmeni, Smeeni, Verneşti, Gherăseni şi Ziduri, dar şi organizația din Nehoiu alături de primarii din Cernăteşti, Mînzăleşti şi Bozioru.
De altfel, liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a declarat astăzi că se aşteaptă şi la alte plecări în perioada următoare, însă chiar şi aşa nu va renunţa la candidatura pentru şefia Consiliului Judeţean.
„Ieri am aflat cu surprindere că domnul Ion D. Popescu va pleca, atunci când l-am sunat, vroiam să organizăm o acţiune de partid şi mi-a spus că nu mai organizăm nimic, că pleacă la PSD, că a primit de acolo o ofertă bună, că noi nu am avut grijă de el. I-am urat sănătate, ce pot face? În ce-i priveşte pe primarii PSD, sunt în tatonări cu PSD mai mulţi, e cu siguranţă o ofensivă financiară fără precedent pentru a-i stimula să plece. Mă aşteptam la asta, sunt oameni disperaţi care au făcut bani pe funcţii şi care foc orice acum, le promit, ei ştiu ce, numai să-i determine să plece. Eu merg înainte, indiferent de cine va dovedi acum, pe ultima sută de metri, că nu are caracter sau că vrea neapărat să fie într-o tabără care să le garanteze avantaje. Eu îmi continui treaba iar candidatura mea la Consiliul Judeţean rămâne în picioare chiar dacă echipa de campanie se mai subţiază, mai sunt primari care pleacă, eu îmi continui treaba”, a declarat astăzi liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda.

Cristina DINULESCU

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.