Președintele Traian Băsescu l-a atacat aseară în cadrul unei emisiuni la TVR 1 pe vicepreședintele PDL,  Cezar Preda. Băsescu i-a reproșat liderului PDL Buzău că nu îl recomandă nimic pentru o funcție de conducere în PDL întrucât nu a caștigat măcar alegerile locale.

În replică, Cezar Preda i-a atras atenția șefului statului că “nu este corect” să spuna asa ceva întrucât așa cum el nu a câștigat Primaria municipiului Buzău așa și Băsescu a pierdut alegerile la Buzău.

“Să nu mai lovească în toate părţile şi să dea sfaturi tuturor. Sunt un om respectat în judeţul meu desi nu am ieşit primar, aşa cum nici el nu a ieşit preşedinte la Buzău. Totuși la Buzău eu sunt mai apreciat decat este el ca Președinte” a declarat Cezar Preda

De altfel, Cezar Preda a avut o luare de poziție asemănătoare și în conferința de presă susținută duminică la Buzău. Atunci, Preda a explicat că organizația condusă de el a crescut an de an iar în momentele electorale a caștigat oricum, mai mult decât președintele Traian Băsescu.

“Toată lumea zice că PDL la Buzău nu a câștigat. Nu este adevarat. PDL a câștigat în fiecare an câte ceva la Buzău. Luați alegerile din 2004 din alianța D.A. când PDL a avut 19%  și în 2008 PDL a avut 32,7%. Bun, am înțeles, nu e organizația bună, dar de ce nu a câștigat Traian Băsescu? Luați Constanța, organizația PDL a câștigat 20% și Președintele a câștigat 51%. Acolo poți să zici că organizația nu e bună, dar în județele unde organizația îti ia mai mult decat iei tu nu ar trebui să fii așa pornit. Eu unul sunt mulțumit de ce am făcut aici. ” a declarat Cezar Preda

UPDATE 15.16:

Preşedintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda a catalogat declaraţia  preşedintelui Traian Băsescu conform căreia nu l-ar recomanda nimic pentru a candida la funcţia de secretar general al partidului drept „o reacţie nervoasă”.

Cezar Preda a declarat că supărarea lui Traian Băsescu vine de la ultimele declaraţiile ale sale conform cărora nu este de acord cu propunerea şefului statului de a numi un premier tehnocrat. Preda a mai spus că se aştepta la o astfel de reacţie din partea preşedintelui Traian Băsescu care aşa procedează cu cei care nu sunt de acord cu propunerile sale.

„E o reacţie nervoasă şi supărarea vine din lipsa de susţinere a proiectului pentru premier tehnocrat. L-a deranjat foarte tare ce  am spus despre proiectul unui  premier tehnocarat si anume că nu consider aceasta o soluţie pentru credibilizarea PDL. Mă aşteptam la o asemenea reacţie, pentru că de fiecare dată când cineva nu e de acord cu construcţiia domniei dale face câte o asemenea declaraţie. Asta nu înseamnă că trebuie să începem un război, mergem mai departe, pentru că avem un proiect comun, să reformăm România, chiar dacă nu ne iubim”, a explicat vicepreşedintele PDL, deputatul Cezar Preda.

Deputatul de Buzău a adăugat că şi Traian Băsescu a pierdut alegerile la Buzău, însă acest lucru nu îl face să-l considere mai slab pe şeful statului :”În ce priveşte câştigarea unor anumite bătălii eu mi-aş permite să reamintesc buzoienilor că nici Traian Băsescu nu a câştigat bătălia la Buzău şi în alte vreo 20 de judeţe, dar asta nu mă face să-l consider mai slab pe Traian Băsescu. Cu tot respectul pentru statistici şi pentru modul dumnealui de a evalua până la urmă valoarea în partid, cred că sunt un politician respectat în Buzău şi nu mă poate opri nimic, constituţional, să candidez colo  unde eu cred că voi face faţă”

În acelaşi timp, presedintele Organizatei Judetete a PDL Buzău, Cezar Preda a declarat că va candida la urmatoarele alegeri,  pentru funcţia de secretar general al partidului, pentru că aşa a hotărât echipa cu care lucrează, dar şi pentru că se bucură de susținerea mai multor democrat-liberali care îl consideră potrivit pentru acest post.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Traian-BASESCU.mp3|titles=Traian BASESCU] [audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Cezar-PREDA3.mp3|titles=Cezar PREDA]

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.