Candidatul PDL la șefia Consiliului Județean Buzău, deputatul Cezar Preda, și candidatul USL la aceeași funcție, senatorul Cristi Bîgiu, au declarat sîmbătă seară că Victor Mocanu, candidat independent la administrația județeană, pregătește cea mai mare fraudă electorală din istoria Buzăului.
Deputatul Cezar Preda a declarat sâmbătă seara că Victor Mocanu încearcă fraudarea alegerilor la Buzău prin tipărirea unor buletine de vot false care sunt transportate în județ cu mașini înmatriculate în Bulgaria.
„Victor Mocanu pregătește cea mai mare fraudă electorală din istoria Buzăului, tipărind buletine de vot și transportându-le cu autoturisme înmatriculate în Bulgaria”, a precizat sîmbătă seară, președintele organizației județene a Partidului Democrat Liberal, deputatul Cezar Preda.
Totodată, liderul democrat-liberal buzoian a declarat că problemele au fost aduse în atenția organelor de Poliție precum și celorlalte autorități. Preda a mai spus că la mai multe secții de votare de pe raza municipiului Buzău, reprezentanții PDL au sesizat atât organele de Poliție, în scris și prin serviciul 112, precum și birourile electorale municipal, județean și central de faptul că președinții au plecat acasă cu ștampilele de control ale secțiilor respective, cerând înlocuirea acestora. În plus, liderul democrat liberal spune că președintele unei secții de votare din Buzău amenajată la Școala specială pentru deficienți de vedere, a ținut, listele electorale permanente acasă de joi, prezentându-le sâmbătă după-amiază la secție, și apoi luându-le din nou asupra sa.
„Partidul Democrat Liberal va cere, imediat după închiderea secțiilor de votare, expertizarea hârtiei și a tușului aplicat pe buletinele de vot”, a mai declarat deputatul Cezar Preda.
De asemenea, candidatul USL la șefia Consiliului Județean, senatorul Marian Cristinel Bîgiu, a declarat sîmbătă seară că foarte mulți președinți de secții de vot au părăsit secția cu ștampila de control a secției, cu toate că reprezentanții PNL au solicitat sigilarea acesteia împreună cu restul materialelor în incinta secției de votare.
”Faptele contravin în mod flagrant prevederilor legale care prevăd în mod expres ca ștampila de control a secției de votare, precum și ștampilele cu mențiunea VOTAT vor fi lăsate în interiorul secției de vot ”, a declarat senatorul liberal Marian Cristinel Bîgiu.
În opinia senatorului liberal ”aceste fapte sunt de natură a crea grave prejudicii procesului de votare, practic în acest moment nemaiexistând garanția că întreg procesul electoral se va derula corect și legal”. Bîgiu a mai precizat că deține infrmații potrivit cărora se tipăresc noi buletine de vot cu care duminică se vor frauda alegerile: ”Există posibilitatea indiscutabilă ca această ștampilă de control să fie utilizată în condiții care contravin prevederilor legale și independent de voința membrilor secției de votare și a alegătorilor, mai ales în lumina informațiilor pe care le avem că la această oră deja se tipăresc în mod ilegal buletine de vot.”
Referitor la situația semnalată la nivelul județului Buzău de liderii PDL și PNL, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisarul-șef Florina Crucianu a precizat pentru „Observatorul Buzoian” că „polițiștii însărcinați cu paza secțiilor de votare nu au în atribuții în controlul integrității materialelor electorale existente în secțiile de votare ci doar paza secțiilor de votare după ce ele au fost sigilate de către șefii de secții.”

Ciprian STERIAN

Cristina DINULESCU

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.