Liberalii buzoieni condamnă prezența lui Victor Mocanu la lansarea candidaților PSD, la doar o zi după ce instanța i-a recunoscut statutul de independent, permițându-i să candideze pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean Buzău. Președintele PNL Buzău, deputatul George Scutaru, a declarat că este păcat ca unii membri PSD au ajuns  să lupte împotriva USL doar pentru a sprijini un alt candidat decât cel stabilit  în cadrul protocolului semnat la nivel național.
”Obiectivul PNL la nivelul județului Buzău este o victorie netă a Uniunii Social Liberale. Sunt convins că atât Cristi Bîgiu la Consiliul Județean cât și Constantin Boșcodeală la nivelul municipiului Buzău vor obține scoruri zdrobitoare. Buzoienii au mari așteptări de la USL și sunt convins că atât noul Guvern cât și viitorul președinte al Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, nu îi va dezamăgi. Regret că totuși anumiți colegi din PSD acceptă să rămână servitorii unei familii care nu dorește decât să-și conserve influența și accesul la fondurile publice” a declarat președintele PNL Buzau, deputatul George Scutaru.
Candidatura lui Victor Mocanu la șefia Consiliului Județean Buzău a fost contestată în instanță pe motiv că acesta nu a demisionat din partid la momentul strângerii semnăturilor ci doar s-a autosuspendat. Inițial, contestația a avut câștig de cauză, magistrații Tribunalului Buzău invalidând candidatura lui Victor Mocanu. Ulterior, buzoianul care a contestat candidatura lui Victor Mocanu și-a retras plângerea iar Curtea de Apel Ploiești i-a permis actualului președinte al Consiliului Județean să candideze pentru încă un mandat. Mai mult, astăzi, chiar deputatul PDL Cezar Preda a recunoscut că a fost nevoie ca un „comando să se deplaseze în Cipru” pentru a-l convinge pe buzoianul Marian Burcău să renunțe la contestația formulată împotriva lui Victor Mocanu, vorbind despre sume mari aruncate în stânga și-n dreapta, fără a fi exclus să fie vorba chiar de bani publici, de către cei care vor să-și mențină funcțiile cu orice chip.
„Mocanu a greşit, a vrut să fie şi-n căruţă şi-n teleguţă. Trebuia să facă precum Frunzăverde care a plecat de la Consiliul Judeţean, dar el a vrut să rămână la butoane. Dacă acea persoană nu-şi retrăgerea contestaţia, Mocanu pierdea 99 la sută”, a afirmat astăzi, liderul PDL Cezar Preda.

Ciprian STERIAN

3 COMENTARII

  1. Nici o analiză corectă nu poate da câştig de cauză d-lui Mocanu. Se vede de la o poştă că nu interesul pubilc e la mijloc ci cel personal. Populaţia Buzăului mai are nevoie şi de conducători care să fie alături de ei. „Cumetria” de la Buzău aduce grave prejudicii imaginii USL! În orice construcţie politică sunt fricţiuni dar noi la Buzău ne-am făcut de râs pe ţară. Ce nu se găsea o poziţie confortabilă pentru dl. Mocanu, să se fi retras onorabil? păcat că subminează cariera unui tânăr. Fără reuşită, dar cu pierderi pentru toţi!
    O remarcă toruşi: în ultimul timp dl. Cezar Preda a început să gândească cu propria-i minte…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.