Liberalii sunt foarte temperați și degajați atunci când vine vorba de candidatura la Consiliul Județean. Senatorul Cristi Bîgiu a declarat astăzi că va candida la funcția pentru care a primit susținerea copreședinților USL, trăgând, de asemenea, un semnal de alarmă asupra faptului că din cauza certurilor lansate de PSD, USL a pierdut timp prețios în lupta cu PDL.
„Legat de candidatura la Senat vreau să lămuresc că nu voi candida la două funcții pentru că aș considera asta un gest de slăbiciune. Niciodată nu voi candida la două funcții ca să câștig măcar una. Legat de candidatura la Consiliul Județean, ea este stabilită la nivel național că revine PNL. Este un protocol și nu este un gest de maturitate politică, ca cineva să creadă că se mai poate schimba ceva. Nu vreau să mă gândesc că cineva ar pune interesele de familie mai presus de interesele județului, însă această incertitudine nu aduce decât câștig de cauză PDL, or rolul nostru este de ai înlătura de la guvernare ”, a declarat senatorul Cristi Bîgiu
La rândul său, președintele PNL Buzău, George Scutraru a declarat astăzi că la nivelul USL Buzău s-a pierdut timp prețios, din cauza unor orgolii personale: ”Eu cred că ambele partide am pierdut timp foarte prețios pentru că de o lună și jumătate ne pierdem în niște declarații care au ca scop doar menajarea orgoliului unei persoane sau a unor persoane. Noi ar fi trebuit să ne așezăm la masă să stabilim candidaturile și pașii în viitoarea strategie electorală iar faptul că noi în loc să vedem cum înlăturăm PDL de la guvernare ne pierdem în aceste declarații iar colegii noștri din PSD parcă ar juca pe mâna celor de la PDL. Viitoarea campanie va fi una extrem de dură pentru că la câte au făcut unii din PDL nu își apără doar funcția ci și libertatea”, a declarat președintele PNL Buzău, George Scutaru.
Subliniind ideea că nominalizarea candidatului pentru președinția Consiliului Județean nu mai poate fi schimbată , președintele PNL Buzău a dat asigurări că Victor Mocanu nu va fi niciodată candidat al Uniunii Social Liberale, indiferent de declarațiile pe care le fac membri din conducerea PSD Buzău: ”Mortul nu se mai întoarce de la groapă și la fel nici domnul Victor Mocanu nu va fi candidat al USL. Dacă Victor Ponta și Crin Antonescu vor veni la Buzău vor transmite clar că ceea ce s-a stabilit acum o lună și jumătate, candidatura lui Cristi Bîgiu la Consiliul Județean și a lui Constantin Boșcodeală la Primăria Buzău, rămân bătute în cuie și sunt convins că atât noi, PNL ne vom bate ca Boșcodeală să ajungă primar încă un mandat în municipiul Buzău, așa cum si colegii din PSD se vor lupta pentru ca Bîgiu să obțină un mandat în fruntea Consiliului Județean”.
Atât președintele PNL Buzău, George Scutaru, cât și vicepreședintele Cristi Bîgiu și-au manifestat speranța ca Victor Mocanu să rămână totuși membru al PSD și nu să candideze din partea altei formațiuni politice, așa cum s-a tot vehiculat în ultima vreme.
„Eu sper ca domnul Mocanu să înțeleagă o realitate și să sprijine USL la nivelul județului Buzău. Nu vreau să comentez dacă ar avea sau nu de gând să plece și chiar nu știm nimic în acest sens ”, a declarat senatorul Cristi Bîgiu.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Domnul Mocanu are de gând să piardă toate şansele de la viitoarele alegeri, doarde vrea să rămână înapoi la finanţe, dar nici acolo nu cred. In plus îi face rău şi lui Boşcodeală căruia îi cam fuge scaunul, din câte am auzit prin ţigănime. Se pare că primăria Buzăului este mult prea râvnită ca cel care îi va fi contracandidat de la pdl să fie un neica nimeni. Şi populaţia Buzăului cam vrea schimbare…Atenţie, aşezaţi-vă la masă şi nu plecaţi până nu luaţi decizii ferme. Altfel iese nasol!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.