Supărare mare în tabăra social democraților buzoieni. Liderii de la Centru ai Uniunii Social Liberale au decis ca la Buzău candidatul USL la Consiliul Județean să fie liberalul Cristi Bîgiu, chiar dacă în prezent funcția aparține unui social democrat iar inițial s-a spus că președinții în funcții vor avea întâietate.
La finalul unor dezbateri aprinse, uneori chiar pe tonuri mai ridicate, cel mai vehement fiind liderul PSD Buzău, Constantin Boșcodeală care a spus că nu este corect ca USL să susțină un liberal la Consiliul Județean Buzău, liderii Victor Ponta și Crin Antonescu au bătut palma și au decis: senatorul PNL Cristi Bîgiu va fi candidatul USL la Consiliul Județean Buzău.
Vestea pare că a venit ca un trăznet pentru social democrați, cei mai mulți dintre ei neîmpăcându-se cu ideea de a susține un liberal pentru o funcție atât de importantă precum este cea de președinte al Consiliului Județean Buzău.
Într-o declarație oferită, la cald, imediat după anunțul că Bîgiu va fi susținut pentru președinția CJ Buzău, liderul PSD Constantin Boșcodeală a declarat că el va continua să îl susțină pe Victor Mocanu.
Mai mult, Boșcodeală a lăsat să se înțeleagă că alianța dintre liberali și social democrați la Buzău ar putea avea de suferit, în urma deciziei de la București.
”Victor Ponta a anunțat rezultatele negocierilor cu Crin Antonescu, eu mi-am exprimat poziția foarte clar și o spun fără nici un fel de rezervă, la Buzău alianța cu PNL nu a mai funcționat din momentul în care Cristi Bîgiu și-a manifestat intenția de lua președinția Consiliului Județean și sondajele făcute au arătat că Victor Mocanu este pe primul loc. Eu susțin în continuare candidatul PSD pentru această funcție, respectiv pe domnul Victor Mocanu. E mult prea devreme însă să spunem mai multe, alegerile sunt în iunie la anul și vom vedea ce va fi însă acum aceasta este poziția mea”, a declarat astăzi social democratul Constantin Boșcodeală.
Ciprian STERIAN
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/09/Constantin-Boscodeala.mp3|titles=Constantin Boscodeala]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.