Singura maternitate din Buzău, are în sfârșit, un lift nou. Obiectivul, mai mult decât necesar atât pentru paciente cât și pentru personalul medical, a fost realizat cu bani mulți și eforturi pe măsură. De multă vreme, era nevoie de lift la maternitate însă din cauza lipsei fondurilor, investiția nu a putut fi realizată.

Abia după ce Primăria a scos din vistierie 35 de mii de euro, atât cât a costat liftul din unitatea spitalicească, s-a putut da startul lucrărilor. În urmă cu circa o lună, firma care s-a ocupat de instalarea liftului a finalizat lucrările însă nici până acum ascensorul nu este funcțional.

Potrivit șefului uneia dintre secțiile Maternității Buzău, medicul Dorin Neacșu, recepția liftului s-a realizat în urmă cu mai bine de o lună însă elevatorul nu se poate folosi pentru că ISCIR nu a eliberat încă actele necesare funcționării. Sursa citată susține că nu ar fi probleme cu liftul nou, însă birocrația este cea care ține lucrurile pe loc. Până când noul ascensor de la Maternitatea va avea toate actele necesare pentru a fi pornit, pacientele și personalul sanitar, vor trebui să mai urce o vreme scările la picior. Și așa medicii și asistenții din spital sunt obișnuiți cu asta, ce mai contează câteva zile în plus ori în minus???

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.