Polițistii de la Crimă Organizată,  însoțiți de comisari de la Garda Financiară și de la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor, au descins, în această după amiază,  la singurul magazin de etnobotanice care continuă să își desfășoare activitatea, la Buzău, în pofida hotărârii Consiliului Local care interzice funcționarea unor astfel de puncte.

Pentru că au mers la sigur, știind că magazinul de vise situat în centrul orașului va fi deschis la momentul verificării, autoritățile au avut ce controla. Polițiștii împreună cu comisarii de la Garda Financiară și de la OPC,  au luat la mână toate documentele de provenință a mărfii, cel mai probabil substanțe halucinogene, au verificat stocurile din magazin și au prelevat probe din ceea ce se bănuiește a fi droguri ușoare.

Dacă la capitolul încasări și acte contabile, magazinul care se încăpățânează să rămână deschis stă bine, în ceea ce  privește ambalarea și etichetarea prafurilor expuse la vânzare, comisarii OPC au avut ce-i reproșa administratorului.

Potrivit comisarului Virginia Negoiță, în magazinul de vise ”au fost găsite nereguli la etichetarea și ambalarea produselor și a fost oprită de la comercializare marfă în valoare de 59 de milioane de lei vechi. Au fost sancțiuni și vor mai fi”.

Un semn că afacerea pusă la cale de comercianții care vând ”vise” merge ca unsă a fost acela că polițiștii și comisarii, aflați în control,  au dat în nas în nas cu mai mulți tineri care au deschis ușa magazinului, pentru a cumpăra ceva ”marfă”. Dar pentru că legea nu interzice consumul de etnobotanice, oamenii legii nu au avut ce le face amatorilor de senzații tari care au făcut cale întoarsă, cu gândul să revină după plecarea polițiștilor.Unul dintre tinerii care și-ar fi dorit să cumpere ceva droguri ușoare dar care nu a avut cum să-și ducă planul la bun sfârșit din cauza echipei de control ne-a declarat, sub rezerva anonimatului că halucinogenele vândute în centrul Buzăului sunt ”ieftine și  de bună calitate”.

Tânărul ne-a mărturisit că atunci când tranzitează Buzăul trece și pe la magazinul de vise, pentru a se aproviziona cu ceva substanțe dătătoare de bine, dar atât de nocive:  ”7 lei, 10 lei, cam cât costă, sunt ieftine! Iau la 3 săptămâni, la o lună, pentru mine, pentru prieteni. Poți să și conduci după ce le consumi, nu e nici o problemă”.

Autoritățile buzoiene apreciază că în județ ar exista peste 100 de consumatori de etnobotanice, însă în realitate, numărul tinerilor care consumă astfel de droguri ușoare, este mult mai mare.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.