Mai e cale lungă până când autorităţile buzoiene vor eradica fenomenul generat de consumul de substanţe etnobotanice. Mai grav este că în magazinele care au interzis în a comercializa astfel de droguri, se vând până şi halucinogene interzise de lege.

Ultimul caz care certifică întocmai cele scrise de noi este cel descoperit recent de poliţiştii buzoieni şi care îl are ca protagonist pe administratorul a doua firme, una din Buzău şi una din Râmnicu Sărat, individul împreună cu alţi trei buzoieni fiind cercetaţi acum pentru trafic de droguri de risc si deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu.

Poliţiştii au stabilit că în perioada 2009 – 2011, administratorul celor două magazine, un buzoian de 28 de ani a scos la vânzare etnobotanice care însă conţineau substanţe interzise, aspect demonstrat de poliţişti, şi care l-a costat pe „tânărul afacerist” fix două dosare penale, ambele declinate Biroului Teritorial Buzau al D.I.I.C.O.T.

Luna trecută, poliţiştii buzoieni, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat două percheziţii la punctele de lucru ale societăţilor în cauză, patru percheziţii domiciliare la locuinţa administratorului şi la locuinţele a trei persoane din anturajul acestuia, care îl sprijineau în activitatea desfăşurată, precum şi trei percheziţii asupra autoturismelor folosite pentru aprovizionarea şi furnizarea substanţelor. In urma acestor perchezitii, politistii au ridicat aproape 480 de plicuri cu menţiuni specifice plantelor etnobotanice, despre care suspecţii au declarat că sunt droguri usoare aflate în circuitul comercial. Analizele efectuate în cadrul Laboratorului Central de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul I.G.P.R. au relevat insa că o parte din produse conţineau „etcatinonă”, substanţă interzisa.

De asemenea, au mai fost ridicate instrumente utilizate pentru consumul de droguri, medii informatice şi suma de 14.900 de lei, în legătură cu care existau suspiciuni că provine din activităţi ilegale.

Împotriva administratorului şi a celorlalţi trei buzoieni a fost începută urmărirea penală, totodată, procurorul D.I.I.C.O.T. luand faţă de aceştia măsura preventivă de obligare de a nu părăsi localitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.