Fostul director al ACR Buzău, Vrancea și Ialomița, Mărioara Giugula, dat afară în toamna anului trecut, a câștigat războiul cu instituția în care a lucrat în ultimii 8 ani. După ce Tribunalul Buzău i-a dat câștig de cauză Mărioarei Giugula iar ACR a făcut recurs la Curtea de Apel Ploiești, instanța superioară a considerat că dreptatea este de partea fostului director al filialei buzoiene a ACR.
Magistrații de la Curtea de Apel Ploiești au decis pe 30 martie, în urma unei hotărâri definitive, ca Mărioara Giugula să fie repusă în funcție, dar și să-i fie plătite drepturile salariale ce i se cuvin pentru perioada din momentul demiterii sale și până când decizia instanței va fi pusă în practică.
Dincolo de decizia magistraților de la Curtea de Apel Ploiești, reinstalarea pe funcție a Mărioarei Giugula va fi greu de realizat și ar putea fi o operațiune de durată. Actualul director al ACR Buzău, Doru Drăgoi susține, că în primul rând, Giugula nu va mai putea fi repusă pe funcția de director interjudețean al ACR, pentru că acest post a fost desființat.
”Funcția de director de filială nu mai există în tot ACR. A câștigat, asta este. ACR o să-i acorde, probabil, o altă funcție disponibilă dar nu de director de filială pe mai multe județe, cum a fost, pentru că asta nu mai există. Oricum, domnul președinte și cei de la centru vor lua o decizie, nu eu” a declarat astăzi actualul Doru Drăgoi.
Mărioara Giugula a dat în judecată ACR după ce a fost dată afară din serviciu în toamna anului trecut, în urma unor dezvăluiri de culise din interiorul asociației de automobiliști. Buzoianca a cerut explicații cu privire la soarta banilor proveniți din cotizațiile membrilor, cel arătat cu degetul fiind președintele ACR, Constantin Niculescu, pe care la momentul respectiv îl numea „groparul ACR”
Giugula spunea despre Nicolescu că ar fi folosit în interes personal banii din cotizațiile membrilor dar și că a început să vândă din patrimoniul instituției, banii rezultați în urma tranzacțiilor fiind băgați în propriul buzunar.
La scurt timp după izbucnirea scandalului de la Buzău, a venit și reacția din partea conducerii centrale a ACR care o acuza pe Mărioara Giugula că nu și-ar fi îndeplinit sarcinile de serviciu, că filiala locală ar merge în pierdere din 2009, dar și că numarul membrilor de la Buzău a scăzut dramatic din 2008. Conducerea de la București a ACR o mai acuza pe Giugula că a amestecat viața personală cu cea profesională, precum și că nu s-a preocupat să încaseze chiria de la cei care dețin spații închiriate de la ACR, situație care ar fi dus la o pagubă de peste 170.000 lei.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.