Medicii de familie au renunţat la protest. Reprezentanţii halatelor albe au anunţat că le vor recomanda medicilor să depună dosarele pentru semnarea contractelor. De asemenea, de marţi se vor elibera reţete pentru medicamentele compensate şi gratuite şi trimiteri către specialişti, decizie care a fost luată în urma negocierilor purtate cu ministrul Sănătăţii Cseke Attila.

Potrivit medicului Angela Mazdrag, toţii medicii de la Buzău vor elibera începând de marţi reţete compensate şi gratuite şi trimiteri către medicii specialişti ori către laboratoare.

Sursa citată a adăugat că în urma negocierilor, medicii de familie au obţinut aproape tot ce şi-au propus, cu excepţia finanţării adecvate a cabinetelor. Chiar şi aşa, halatele albe au decis să renunţe la proteste, pentru că asiguraţii au avut şi aşa de suferit.

Reprezentantul medicilor de familie din Buzău a adăugat însă că la cea mai mică abatere a Ministerului Sănătăţii ori a Casei de Asigurări, halatele albe vor trece la noi proteste, mult mai drastice decât cele încheiate astăzi. Medicul Angela Mazdrag a precizat că în cazul în care reprezentanţii de la Bucureşti ai Ministerului Sănătăţii ori ai CNAS vor călca strâmb, medicii de familie vor închide cabinetele ori îşi vor taxa pacienţii pentru orice serviciu, fără nici un avertisment dat înainte.

De la 1 iunie, medicii de familie au refuzat să semneze contractele cadru pe 2011 cu Casa Naţională pentru Asigurări de Sănătate, nemulţumiţi de prevederile contractului. Printre altele, reprezentantii medicilor de familie au cerut 200 de milioane de lei pentru întretinerea cabinetelor, în timp ce Ministerul Sănătătii a spus că această cheltuială nu poate fi susţinută.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.