Abatorul Carpatic Lamb este gata oricând să înceapă treaba

Miei puțin anul acesta la Buzău. Reprezentanții singurului abator din județ specializat în sacrificarea ovinelor nu știu câți miei vor fi  sacrificați cu prilejul sărbătorilor de Paște. În această situație s-a ajuns din cauza prețului mare cerut de crescători care an de an cresc costurile la carne din dorința unor câștiguri cât mai mari.

”Crescatorii îți dau astăzi un preț iar dacă mâine vrei să mergi să cumperi cu acel preț spun că marfa s-a scumpit” declară managerul Carpatic Lamb, Mihai Vili Dimitriu.

Pe de altă parte, prețul ridicat al cărnii îi determină pe marii retaileri să nu se grabească să comande cantități prea mari de carne pentru a nu rămâne cu ea în galantare luând  în calcul și puterea scăzută de cumpărare a populației. Managerul Carpatic Lamb, Mihai Vili Dimitriu spune că societatea pe care o conduce este în tratative cu un singur lanț mare de magazine autohton fără a avea însă o comandă fermă pentru perioada ce va urma.

Și reprezentanții DSV recunosc problema și sunt de părere că în acest an carnea de miel va fi puțină și scumpă, însă va fi cu siguranță din producția autohtonă. Până acum, mieii de import nu au ajuns pe piețele buzoiene și este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple.

Crescătorii sunt și ei sceptici în ceea ce privește vânzarea mieilor în acest an. Deși și-au propus un preț de 15 pe kilogramul de carne în viu, ei  sunt de părere că nu va fi ușor să-și vândă marfa.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.