Durere fără margini în familiile celor doi tineri care, azi noapte, au sfârșit în benzinăria de pe strada Mesteacănului din Buzău.

Rudele celor doi sunt sfâșiate de durere și nu înțeleg cum a fost posibilă o asemenea tragedie.

Mama lui Ionel Anițoiu, militarul de 34 de ani care noaptea trecută și-a ucis soția și apoi s-a împușcat, ne-a declarat în această dimineață că nu avea habar că cei doi soți ar fi avut probleme atât de grave.

Pe de altă parte, rudele Mariei Anițoiu, tânăra de 31 de ani ucisă azi noapte de propriul soț povestesc că în ultima vreme cei doi se certau frecvent, la mijloc fiind o tânără din Galați cu care bărbatul ar fi avut o aventură amoroasă.

Fratele tinerei, Ionel Colniceanu, ne-a povestit astăzi că subofițerul avea o relație cu o tânără din Galați iar de aici, toată nenorocirea. Bărbatul ne-a dezvăluit totodată că sora lui ar fi fost în audiență la comandantul unității căruia i-ar fi spus că Ionel Anițoiu amenința deseori cu sinuciderea: ”Se certau deseori de când el s-a reîntors din Afganistan. El venise cu o fată din Galați de acolo, i-a adus-o în casă surorii mele care a fost nevoită să plece din casă cu copii cu tot. El a fost cel care a intentat proces de divorț imediat după ce s-a întors din Afganistan, iar primul termen în octombrie. După două termene, s-au împăcat însă s-au certat din nou când la benzinărie, la sora mea a venit fata aceea din Galați, iubita lui, și i-a spus că este în continuare și cu ea. Atunci, ea a cerut divorțul,” a declarat astăzi fratele femeii ucise. Un unchi al femeii ucise, Mitică Colniceanu a adăugat că certurile dintre cei doi erau urmare a aventurii amoroase pe care militarul o avea cu o tânără din Galați.

Între timp, ancheta procurorilor continuă. În această după amiază, oamenii legii s-au întors la benzinăria unde s-a produs nenorocirea. Procurorii caută un al patrulea tub de cartuș, după ce au descoperit că de fapt militarul a tras de patru ori cu pistolul Carpați din dotare, nu de trei ori cum s-a stabilit inițial.

Maria și Ionel Anițoiu aveau împreună o fată și un băiat de 11 ani. Cei doi copii trăiau separat,fiecare la câte un părinte, după ce cei doi adulți nu s-au mai înțeles.

Potrivit rudelor femeii, militarul obișnuia să-și viziteze fetița iar de fiecare îi cerea soției lui să se împace, pentru că nu poate trăi fără ea.

Reamintim, noaptea trecută, un militar de la unitatatea 01654 din Mărăcineni a plecat de la serviciu fără să ceară acordul, a mers la benzinăria unde lucra soția lui și i-a cerut, se pare, să se împace. Cei doi s-au luat la ceartă, bărbatul a scos pistolul pe care îl avea asupra sa și a tras înspre femeie, ucigând-o pe loc. La scurt timp, și el și-a pus capăt zilelor. Cadavrele celor doi soți au fost găsite la scurt timp de un adolescent de 17 ani care intrase în benzinărie să-și cumpere țigări.

În urma vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din incinta stației PECO, anchetatorii au deslușit misterul morții celor doi. Oamenii legii nu au nici un dubiu în acest caz. Cadavrele celor doi soți se află la Serviciul de Medicină Legală unde medicii legiști vor efectua necropsia pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs nenorocirea.

Ionel Aniţoiu era militar din anul 2002. De-a lungul carierei sale militare, participase la mai multe misiuni internaţionale. În 2004, fusese în Irak iar anul trecut se întorsese din Afganistan.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.