Alexandru, adolescentul în vârstă de 17 ani din Smeeni și bunica lui de 65 de ani, au murit cel mai probabil intoxicați cu monoxid de carbon. Pe trupurile lor, anchetatorii nu au găsit urme de violență însă în casă au descoperit că aerisirea sobei din camera în care stăteau cei doi era închisă. Cel mai probabil, monoxidul de carbon este cel care a mai luat două vieți, dintre care una tânără, la început de drum.
Alexandru era elev în clasa a XI-a la un liceu din Buzău. Colegilor nu le vină să creadă că a fost posibilă o asemenea dramă. Deja pe site-urile de socializare ori pe cele de știri în care se vorbește despre tragedie, colegii tânărului își exprimă regretul față de sfârșitul tragic al celui pe care l-au îndrăgit până mai ieri.
Adolescentul locuia cu bunica lui. Părinții îi erau despărțiți de mai mulți ani, tatăl locuiește la Maxenu în timp ce mama băiatului plecase de doar câteva zile, la muncă în Italia, în speranța că îi va putea asigura copilului un trai mai bun.
Pe 10 martie, băiatul a fost vizitat de o verișoară. Împreună au întocmit un referat pentru școală. Au stat împreună până seara târziu, după care fata a plecat acasă. A fost ultima dată când și-a văzut rudele.
O seară mai târziu, Alexandru și bunica lui au fost găsiți, fără suflare de fiul bătrânei. Bărbatul fusese rugat de sora sa să vadă ce se întâmplă, pentru că de mai multe ore Alexandru nu mai răspundea la telefon.
Omul a găsit locuința încuiată, însă parcă prevestind nenorocirea, a forțat geamul de la una din camere și a pătruns în casă. Pe băiat l-a găsit întins pe podea, între pat și sobă iar pe bătrână în pat. Niciunul dintre ei nu mai respira de ore bune, după cum au putut aprecia, la o primă vedere, medicii legiști.
Abia plecată în Italia la muncă, mama adolescentului va trebui să se întoarcă să-și îngroape fiul, ale cărui aripi au fost frânte atât de devreme dar și mama în grija căreia își lăsase copilul.
Ciprian STERIAN

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.