Absolvenţii "titraţi" de la Step by Step

Ieri, Şcoala 11 Buzău a bifat reuşita promovării a încă unei promoţii de absolvenţi de patru clase a alternativei educaţionale „Step by step” (SbS). Clasa învăţătoarelor Maria Alexandru şi Cristina Dumitru şi-a desfăşurat cu maximă animare serbarea de absolvire, în sala de festivităţi amenajată într-un hypermarket din Buzău, marcând finalul unor eforturi considerabile de a menţine o cale de acces la educaţie care şi-a croit cu greu tradiţia în reţeaua şcolară naţională.

 

Serbarea de ieri a strâns părinţii, bunicii şi alte rude ale absolvenţilor clasei a IV-a SbS din Şcoala 11, covârşiţi de emoţiile evenimentului unic. Clasa este continuatoarea unei tradiţii înfiinţate încă din anul 2000, când Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională (CEDP), organizaţie neguvernamentală, membră a Soros Open Network, care dezvoltă programe în domeniul educaţiei, a creat prima grădiniţă particulară care aplica metodologia alternativă Step by Step. Şcoala 11 a devenit una dintre unităţile de stat care au acceptat şi promovat alternativa la învăţământul tradiţional, platforma fiind asigurată de grădiniţe cu program prelungit (GPP) din municipiul Buzău, cum sunt GPP nr. 8 sau cea din Liceul Pedagogic.

 

În prezent, alternativa Step by Step este prezentă, atât la nivel de grădiniţe cât şi la cel de învăţământ primar, în 38 de judeţe din ţară. Pentru detalii, vizitaţi site-ul stepbystep.ro.

 

S.D.

 

Imagini din spectacolul absolvenţilor de ieri:

"Trupa lui Constantin", condusă de un coleg pasionat de dans sportiv
Secvenţă din sceneta "Vizită", de I.L. Caragiale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.