A venit primăvara însă afecţiunile de sezon nu se lasă duse. În ultima săptămână, 12 persoane au fost diagnosticate cu gripă sezonieră, iar 4 dintre bolnavi au ajuns la spital, din cauza unor forme mai grave de boală. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, la acest moment, toţi pacienţii cu gripă au fost externaţi în stare bună.

Tot în ultima săptămână, aproape 3000 de buzoieni au fost diagnosticaţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare ori pneumonie, numărul persoanelor internate din cauza complicaţiilor apărute pe fondul acestor boli ridicându-se la aproape o mie.

Chiar dacă mai e puţin până la mijlocul lunii martie, autorităţile medicale recomandă populaţiei să se vaccineze împotriva gripei, în stocul DSP fiind în acest moment circa 500 de doze de vaccin.

„Având în vedere că numărul afecţiunilor respiratorii continuă să fie foarte ridicat, recomandăm populaţiei să se imunizeze împotriva gripei pentru că aceasta rămâne singura metodă sigură de prevenire a acestei boli. Recomandăm persoanelor cu risc crescut de îmbolnăvire, cele aflate în categoriile de risc, să solicite vaccinarea antigripală”, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al DSP Buzău, Mihaela Voineagu.

În ultima săptămână, peste 150 de buzoieni au ajuns la spital din cauza afecţiunilor respiratorii, majoritatea pacienţiilor fiind copii de vârstă mică.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.