Polițistii de la Serviciul Rutier, mai aprigi ca oricând. O spun statisticile realizate chiar de oamenii legii care arată că în primul trimestru al anului, au curs amenzile și măsurile împotriva șoferilor care încalcă legea, pe șosele.

Doar în primele 3 luni din 2011, polițiștii au sancționat peste 33.200 de persoane surprinse că nu respectă regulile de circulație, cu peste 5000 mai multe față de perioada similară a anului trecut. De asemenea, numărul de permise de conducere reținute aproape că s-a dublat în primul trimestru din 2011, ajungând la aproape 1000, cu 400 mai multe ca în 2010.

De departe, neregula cel mai des întâlnită pe drumurile din Buzău, a fost anul acesta viteza excesivă, peste 4000 de șoferi fiind trași pe dreapta și amendați pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație. Tot în creștere, cu 55 de cazuri, au fost șoferii prinși băuți la volan.

Vestea bună este că anul acesta șoselele din Buzău au luat tribut mai puține vieți, de la 1 ianuarie 2011 și până acum înregistrându-se doar patru morți în evenimente rutiere, față de 11, în primul trimestru din 2010.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.