Criza financiara a golit buzunarele buzoienilor care nu s-au mai grăbit în acest an să își achite taxele și impozitele, așa cum se întâmpla în anii trecuți. Nici bonificația de 10% oferită de municipalitate celor care își achită intregral dările până în ultima zi a lunii martie, nu a avut darul de a-i determina pe buzoieni să își plătească datoriile către bugetul local.
Dacă în 2010, procentul buzoienilor care își achitaseră taxele și impozitele către bugetul local în primele trei luni ale anului era de 57% , în acest an procentul, mai puțin de 50% dintre contribuabili s-au achitat de obligațiile către bugetul local. Cei mai mulți au ales să își achite impozitul, la ghișeele Direcției Economice a Primăriei, deși de la începutul anului este disponibilă și plata on-line.
Contribuabilii din oraș au plătit impozitele după cum urmează: impozitul pe terenuri 56% în anul 2011 față de 68% în 2010, impozitul pe clădiri 55% în anul 2011 față de 64% în 2010, în timp ce impozitele pe autoturismele proprietate personală au fost plătite de 38% dintre contribuabili în anul 2011 comparativ cu 40% în perioada similară a anului trecut.
Nici persoanele juridice nu au fost mai conștiincioase la început de an. Și în cazul societăților s-a remarcat o scădere a celor care au virat banii către bugetul local în primele trei luni din 2011. Astfel, numărul firmelor care au plătit până acum impozitul pe clădiri datorat municipalității a scăzut cu patru procente față de 2010, ajungând la 60%, în schimb ce impozitul pe terenuri și autovehicule s-a plătit în 2011 de 40 la sută dintre persoanele juridice față de 54% în anul 2010.
În total, Primaria Buzău a încasat în acest an din taxe și impozite la bugetul local 13.200.000lei, mai puțin de jumătate față de câți bani se adunaseră în vistieria municipalității în aceeași perioadă a anului trecut.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.