Deputatul PSD, Marian Ghiveciu a vorbit astăzi, în premieră, despre dosarul instrumentat împotriva sa de Departamentul Național Anticorupție.
Ghiveciu a explicat jurnaliștilor că nu a fost anunțat oficial despre trimiterea în judecată a dosarului instrumentat de DNA împotriva sa, aflând acest lucru de la televizor.
„Am fost anunțat la televizor că sunt trimis în judecată. Iată ce înseamnă democrația în România, să afli de la televizor că vei fi judecat. De fapt, eu așteptam demult ca acest dosar să ajungă în instanță pentru că este un abuz și o mare mizerie în acel dosar”, a declarat astăzi, deputatul PSD, Marian Ghiveciu.
Ghiveciu s-a plâns că procurorii au demarat cercetările în dosarul care îl incriminează în urmă cu mai bine de trei ani și că, în tot acest timp, nu a fost chemat să dea cu subsemnatul decât de patru ori.
Totodată, deputatul social democrat a explicat că în tot timpul scurs de la demararea ceretărilor a fost împiedicat să se apere fiindu-i refuzate mai multe probe în dosar.
„De fiecare dată când am fost audiat am cerut să fiu confruntat cu celelalte persoane implicate în dosar. Niciodată nu mi s-au admis documente oficiale, studii pedologice, științifice și DNA-ul nu a ținut cont de actele pe care le-am depus. Tot dosarul se bazează pe o evaluare a unui teren care este aflat în plin câmp și nu în apropierea drumurilor europene, teren care este evaluat la 500.000 de euro hectarul” a explicat deputatul Marian Ghiveciu.
Deși afirmă că nu vrea să se disculpe și spune că o să lase justiția să se pronunțe în legătură cu vinovăția sa, Marian Ghiveciu acreditează ideea că dosarul instrumentat de procurorii DNA nu este altceva decât o făcătură.

Dincolo de afirmațiile deputatului social-democrat, afacerile cu terenuri în zona Merei ale lui Marian Ghiveciu au fost invocate în repetate rânduri de-a lungul timpului, înainte și după campania electorală din anul 2008 când social democratul a obținut un mandat de deputat. Și presa dar și oficialitățile județului au prezentat declarații ale oamenilor care se considerau păgubiți de deputatul buzoian. Se presupune că, ajutat de Dumitru Borcan, funcţionar al Primăriei Merei, dar şi de oameni din Oficiul de Cadastru Buzău condus la acea vreme de Nicolae Costache, Ghiveciu ar fi aranjat în favoarea unor proprietari de terenuri fără prea mare valoare imobiliară o serie de schimburi cu terenuri aflate în apropierea drumului European 85, pe care ulterior le-ar fi cumpărat de la respectivii beneficiari. Astfel, adevărații proprietari ce dețineau terenuri în zona amintită au fost păgubiți de sume mari de bani prin anularea titlurilor de proprietate asupra terenurilor obținute pe bună dreptate. Tocmai de aceasta, alături de deputatul Marian Ghiveciu, DNA a mai trimis în judecată și pe funcționarul Dumitru Borcan și Nicolae Costache, la acea vreme șef al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Buzău.

Ciprian STERIAN

5 COMENTARII

  1. Domn deputat asta e daca ai furat du-te acolo unde se vor mai duce si altii. Asta e mai bine aplici modelul lui Borcea fugi din tara si nu te mai prinde nimeni. Dar nu uita i-ai si pe Bosco, Dobrica , Buhai Mocanu ca VORBA PROVERBULUI ,, BUZOIANULE DORMI LINISTITI DNA LUCREAZA PTR TINE,, CAND O SA-I LEGE PE ASTIA MA INSCRIU IN POLITICA

  2. vasileeee, nesimtitule batran …te dai tetel , pogoanele 69…ce iti mai place ..nu ai minte nici la batranete nu te lasi de prostii , tu , un traseist cu mult tupeu critici pe altii , o sa iasa la lumina toate hotiile care le-ai facut…
    CINE ITI DA DREPTUL SA FACI PE BANII NOSTRII SEDIUL unpr., SA STIE TOTA LUMEA CA DIN SUMA FORFETARA PLATESTI SEDII DE partid de buzunarel …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.