Noua piață agroalimentară situată în incinta complexului Bazar din centrul orașului Buzău și-ar putea deschide porțile la jumătatea lunii mai. Complexul comercial va avea 42 de tarabe și 60 de standuri  care  vor găzdui atât comercianți de legume cât și magazine alimentare și agroalimentare.

”Mai bine de jumătate din spații au fost deja închiriate iar lucrările de amenajare sunt în toi. Cu puțin noroc, în data de 15 mai, comercianții își vor putea vinde produsele agroalimentare în noua locație”, ne-a precizat Alexandru Dunel, responsabilul cu amenajarea pieței.

Avem și o veste proastă pentru șoferi. Odată deschisă noua piață,  circulația autovehiculelor în zona din fața Bazarului va fi permisă într-un singur sens, ceea ce cu siguranță va crea o serie de nemulțumiri  atât în rândul comercianților,  al locatarilor din zonă dar și  al șoferilor care vor fi nevoiți să tranziteze perimetrul și așa foarte aglomerat în timpul săptămânii.

” S-a amenajat o scară care permite accesul direct de pe trotuar, s-au montat tomberoane de gunoi, au fost vopsite tarabele  și în zonă urmează să se facă și lucrări de sistematizare a circulației. După montarea indicatoarelor de rigoare, circulația nu va mai fi permisă decât într-un singur sens, respectiv dinspre interzecția străzilor Alexandru Marghiloman cu Mesteacănului către strada Oltețului”, ne-a explicat Alexandru Dunel, responsabil cu amenajarea noii piețe.

Dincolo de problema traficului care cu siguranță se va desfășura destul de anevoios în zonă odată cu deschiderea noii piețe, tarabagiii vor mai avea de înfruntat un neajuns determinat de faptul că sistemul de climatizare nu prea face față. Comercianții care își desfășoară în prezent activitatea în complexul comercial Bazar spun că, deși de la inaugurare complexul a fost dotat cu instalații de aer condiționat, acestea nu reușesc să facă față, vara, termperaturile în standuri ajungând până la 50 de grade Celsius.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.