(fotografie din "dosar", sursa gandul.info)

Nu e de speriat sărăcia în care s-a înfundat pentru totdeauna dăscălimea din ţară, nici mediocritatea fondului de bază al şcolii româneşti, cât adâncitura prăpastiei dintre cei care au condus şi conduc, de la orice nivel, destinele sistemului şi realităţile din el. Gestul incredibil al dascălilor nemţeni, de a exmatricula un elev care şi-a permis să participe într-un concurs cu fotografii în care surprinde realităţile atât de fireşti din şcoli şi din viaţa elevilor din anul terminal de liceu, are explicaţii notabile şi credibile (frica „aia”, moştenită de la comunişti, e încă acolo, în măduva oaselor). Reacţiile şefului Educaţiei, nu. Mai bine (link) o spune Aristocle, pe blogul lui.

„Cazul Platon” merita mai multe discuţii aplicate decât holywoodiana execuţie a lui Osama. Dar, trăind într-un sat global, am uitat să gândim local.

Povestea lui Platon dintr-a XII-a (link) începe pe oskarfotoproiect. Pozele cu pricina sunt publicate şi (link) pe site-ul cotidianului Gândul.

P.S. La câte filmuleţe sunt postate pe youtube.com, cu imagini luate de elevi de prin şcolile din RO, şefii ăştia vigilenţi ar trebui să exmatriculeze vreo jumătate din populaţia şcolară. Păzea!

S.D.

(altă fotografie din "dosar", sursa citată)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.