Deocamdată, uniforma "office" e cea mai des abordată în situaţiile de examen

În ultima conferinţă de presă a PDL Buzău, preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Cezar Preda, a reamintit că nu a abandonat iniţiativa introducerii obligativităţii uniformelor şcolare. Dimpotrivă, şeful portocaliilor din judeţ spune că a primit un sprijin neaşteptat din partea colegilor lui, dar care ţine de graţia divină.

 

„Colegii mei au iniţiat un proiect de lege mult mai complex care vizează şi iniţiativa mea cu cornul şi laptele, şi uniformele, şi care a fost depus acum la Camera Deputaţilor. Eu am fost solicitat de colegii mei să-mi expun punctul de vedere, dacă continuăm pe legea mea sau rămânem la ceea ce au prevăzut ei. Consider că ceea ce au prevăzut ei este acoperitor şi asupra legii mele şi am semnat această iniţiativă legislativă şi i-am dat drumul. Trebuia să opresc legea care era”, a spus Cezar Preda, referindu-se la proiectul lui iniţial.

 

Cezar Preda

Însă şi noua iniţiativă are nevoie de un sprijin, care ţine de voia Domnului: „Secretarul general mi-a spus corect că, dacă ştiam asta acum două luni, nu intram în proceduri parlamentare. Dar eu nu puteam să spun de acum două luni când apare legea asta care, după părerea mea, e mulţumitoare. Însă, ca să fiu la fel de sincer cu dumneavoastră, aşa cum am fost cu colegii mei, le-am spuns: să ne dea Dumnezeu să fie de acord, că şi cu legea mea au spus, la început, că sunt de acord şi, pe urmă, dădeau din colţ în colţ, şi dădeau puncte negative. Să dea Dumnezeu, că asta, care e şi mai complexă şi care le acoperă pe toate… Nu, că suntem mulţi acuma… Bine, mă, dacă suntem mulţi, sperăm că va trece acest proiect de lege, care este un proiect foarte bun”, a relatat deputatul buzoian discuţia cu colegii lui parlamentari.

 

În ce priveşte uniformele, Cezar Preda spune că modificarea este că „nu mai lasă în regulamentul şcolii dreptul” de a alege dacă şi ce impune elevilor să poarte ca însemne ale şcolii: „Se spune că este obligatoriu, prin regulament, să prevezi uniforme. Să vedem cum va face ministrul”, s-a arătat încă sceptic şeful PDL Buzău.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.