Orbit de gelozie, un sergent major de la o unitate din Mărăcineni a părasit azi-noapte postul de gardă și și-a împușcat în cap soția cu care era în divorț.

Ionel Anițoiu în vârstă de 34 de ani , sergent major la unitatea 01654 din Mărăcineni, întors în urmă cu 7 luni dintr-o misiune în Afganistan a plecat azi-noapte din post cu arma din dotare și și-a ucis soția, cu două focuri de armă chiar în benzinăria în care aceasta lucra. Maria Anițoiu și soțul său au hotărât să se despartă după întoarcerea bărbatului din Afganistan din cauza nenumăratelor scene de gelozie ale acestuia. Procesul de divorț era în pronunțare iar cei doi copii, gemeni în vârstă de 11 ani, stăteau separați, fiecare cu câte unul din părinți.

Ionel Anițoiu era de serviciu, aseară, la unitatea militară 01654 din Mărăcineni iar din primele cercetări s-a stabilit că el ar fi fost chiar șeful gărzii. Puțin după miezul nopții, tânărul militar și-a luat arma din dotare și a părăsit unitatea militară cu gândul clar de a-i lua viața soției sale. A ajuns cu autoturismul în zona stației Peco unde știa că lucrează soția sa, a parcat mașina într-un loc retras   și după ce s-a schimbat în civil a intrat în benzinărie unde, după un scurt schimb de replici, i-a tras două gloanțe în cap femeii , apoi s-a împușcat.

Pentru că se certase și cu o zi înainte la vederea bărbatului,  femeia a acționat de două ori, la interval de 20 de secunde, butonul de panică ce a dat alarma în dispeceratul firmei de pază cu care bezinăria are contract însă la sosirea echipei de intervenție cei doi zăceau într-o baltă de sânge. Cadavrele au fost descoperite de un tânar de 17 ani care se îndrepta catre casă împreună cu mama sa și care intrase să își cumpere țigări. Speriat de cele văzute, băiatul a ieșit să îi spună mamei ce a văzut, moment în care a ajuns și echipa de intervențe de la firma de pază.

„Fusesem să o iau pe mama de la lucru, de la un bar din apropiere și în drum spre casă am intrat să îmi cumpăr un pachet de ţigări. În spatele tejghelei am observat cele două cadavre pline de sânge şi am ieşit afară să o strig pe mama. Atunci au apărut doi agenţi de la firma de pază care au anunțat imediat Poliţia”, a declarat Mădălin Radu, tânărul care a descoperit cadavrele.

Sosiți la fața locului, polițiștii au descoperit lângă cele doua cadavre un pistol militar, de tip Carpați, din care se trăseseră trei cartușe. Cum crima a fost înregistrată integral pe camerele de supraveghere din interiorulul stației Peco, după vizionarea înregistrarilor  anchetatorii au stabilit clar scenariul care a lăsat doi copii orfani.

”Potrivit cercetărilor, evenimentul petrecut între cei doi soți aflați în proces de divorț a avut loc pe fondul unui conflict spontan după ce bărbatul a intrat în benzinărie și au avut un scurt schimb de replici. Femeia a apăsat butonul de panică iar soțul s-a descheiat la geacă, a scos pistolul, a tras două gloanțe în soția sa după care, la foarte scurt timp, si-a pus capăt zilelor”, a declarat procurorul criminalist, Iulian Mocanu.

Cercetările continuă, pentru a stabili clar cauzele ce au dus la producerea evenimentului precum și modul în care bărbatul a părăsit unitatea militară cu arma din dotare.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.