Delegaţia Grupului Şcolar de Meserii şi Servicii Buzău, încadrată de oficiali din Ministerul Educaţiei

Grupul Şcolar de Meserii şi Servicii Buzău este oficial, de marţi, singura unitate de învăţământ din judeţ distinsă cu titlul de „Şcoală Europeană” de Ministerul Educaţiei. Titlul adjudecat a doua oară, după cel din 2008, nu-i aduce nicio recompensă materială, decât o diplomă-certificat şi un trofeu simbolic. La ceremonia de marţi, din Biblioteca Centrală Universitară, ministrul Educaţiei nu a fost prins de reprezentanţii buzoieni în poza de grup, Daniel Funeriu fiind grăbit cu alte treburi de serviciu.

Judeţul Buzău a avut trei candidaţi pentru titlul de „Şcoală Europeană”, pe lângă liceul câştigător participând şi Colegiul Tehnic şi Şcoala Normală „Spiru Haret”, care nu au strâns punctele care să le asigure distincţia. Dintr-un total de 150 unităţi de învăţământ din toată ţara, Grupul Şcolar de Meserii şi Servicii s-a clasat pe locul 11 din cele 64 unităţi premiate de Ministerul Educaţiei, acumulând 182 din 200 de puncte, pe primul loc situându-se un liceu din Hunedoara. Colegiul Tehnic Buzău şi Liceul Pedagogic/ Şcoala Normală „Spiru Haret” au ratat „podiumul” premianţilor, cu 158 şi, respectiv, 109 puncte, lista premianţilor oprindu-se la minim 160 de puncte.

Daniel Funeriu, adresându-se "Şcolilor Europene" din România

Competiţia „Şcoala Europeană” este anuală şi în ea se înscriu unităţi de învăţământ care au derulat programe europene şi au dezvoltat parteneriate cu ţări din Uniunea Europeană. Grupul Şcolar de Meserii şi Servicii este la a doua distincţie pe care o primeşte de la începutul competiţiei, prima fiindu-i înmânată de către Cristian Adomniţei, în 2008. Atunci, premiul a fost însoţit şi de o recompensă bănească, 50 de milioane de lei vechi, foarte utili liceului: „Nu s-au mai dat bani încă de la ediţia de anul trecut. Criza. Acum, să sperăm că liceul nostru va fi ajutat de noua distincţie în accesarea altor proiecte europene. Am alergat după domnul ministru să îl prindem într-o poză, dar a ieşit ceva nepublicabil”, ne-a declarat, ieri, directoarea Grupului Şcolar de Meserii şi Servicii, Mariea Tarău.

Oferta educaţională a Grupului Şcolar de Meserii şi Servicii, pentru admiterea la liceu în anul şcolar 2011-2012:

S.D.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari scolii , colectivului de cadre didactice , echipei manageriale , elevilor si , nu in ultimul rand , celor care mai publica si astfel de articole.
    La cati bani da acest guvern pe educatie de ce va mirati ca diploma nu a fost insotita si de o recompensa baneasca .
    In privinta pozei cu d-nul ministru , nu ati pierdut nimic !
    Felicitari ! O scoala buzoiana poate fi europeana .Si asta pentru ca acolo sunt oameni care muncesc 100% desi sunt platiti 75%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.