Mă prefac că am uitat de toate nenorocirile care mi s-au întâmplat săptămâna trecută, cu pagubele din propriul buzunar și cu sutele de milioane pe lângă care am trecut mai aproape decât milimetric. Nu pot să vă arăt toate biletele pe care le joc, pentru că nu vreau să începem o polemică inutilă. Voi jucați ce vreți, în funcție de bugetul pe care vi-l fixați (lunar sau zilnic) și faceți-o cu creierul vostru! Nu ascultați în stânga și-n dreapta că acolo e GG, că dincolo e 0-2 etc… Furați idei bune, interesante, credibile, viabile și cam atât! Idea e că nu vreau să mai comentez aiurea despre blaturi, arbitraje sau alte mizerii. Am primit poze și filmări de la prieteni de-ai noștri care merg la meciuri prin Străinezia. Acum vreo două luni vă spuneam de Emiliano Altobello care vedea Real – Barcelona pe “Bernabeu”și mi-a trimis un fular al gazdelor, apoi de Marian Uno care era la Portugalia – Serbia și a repetat și el figura cu fularul (Mulțam fain! Obrigado!), azi prezint alți trei flăcăi de ispravă.

Primul este Cristian Diaconu din Dublin (Irlanda) căruia îi place fotbalul, îl mai joacă la nivel de amatori într-o echipă alcătuită doar din conaționali și moldoveni, dar care de vreo 18 ani de când a emigrat s-a îndrăgostit iremediabil de rugby. O să-mi spuneți că era și normal, doar nu se ducea să vadă UC Dublin și Cork City! Are abonament la toate meciurile de acasă ale naționalei irlandeze din Turneul celor 6 națiuni începând din 2006 și până în prezent, iar toamna vede și amicalele pe care vin să le dispute în insulă echipe precum Noua Zeelandă, Australia, Fiji, Argentina și care-or mai fi ele, că m-a amețit de tot când mi-a povestit… Duminica trecută s-a jucat în capitala Irlandei semifinala unei cupe europene, habar nu am care și nici nu cred că mai contează, între localnicii de la Leinster și franțujii de la Stade Toulousain. Cristi a filmat, a făcut și poze, noi ne bucurăm de bucuria lui și de victoria gazdelor pe care am pariat și eu câteva sute la recomandarea lui. Și am recuperat de acolo pagubele de la fotbal.

Acum vreo doua săptămâni îmi puseseră pe Messenger o filmare și fotografii alți doi prieteni ai “Observatorului” , Costel Lambru și Doru Lăcătuș. Ei locuiesc în Benicassim (Spania) și au abonamente la meciurile de acasă ale lui Villareal, iar materialele trimise erau de la jocul din Europa League contra Valenciei. Admirați și voi atmosfera și observați diferența față de ceea ce se întâmplă pe stadioanele noastre! Dar acești doi băieți mă bombardează cu astfel de imagini tot la două săptămâni, așa că nu-mi rămâne decât să-i salut cu prietenie și să le transmit toate gândurile noastre bune!

Foarte bun începutul de săptămână, din punctul de vedere al analizelor mele, dar mai ales al propunerilor de pariere. Am început cu NAPOLI – ATALANTA, iar ratarea a venit într-un singur loc, cam exotic după gusturile celor care joacă la pariuri (“va fi GG în oricare dintre cele două reprize”), dar clasicele au fost ușor de reperat în idea de joc: “GG3+” și “gol în ambele reprize”. Și cred că au fost multe verzi pe biletele voastre după meciul din sudul sărac al Italiei! Al doilea meci a fost cel dintre WOLFSBURG  și FRANKFURT, iar gândurile mele despre el, ca și variante de luat în calcul atunci când pariem, au fost de nota 10! Totul ca la carte: GG , “X în oricare dintre reprize” și “2-4 goluri în meci”. Bine, bine, dar stai că începe vijelia de la mijlocul săptămânii! Și ziua de marți a fost acceptabilă, deși meciul de la Londra, TOTTENHAM – BRIGHTON,  ne-a dat emoții tuturor celor care jucasem “1 solist”, așa cum vă propusesem și eu. Dar pentru că în final a fost doar 1-0 pentru gazde, am ratat celelalte două propuneri făcute: “2-4 goluri în meci” și “1X și 2-4 goluri în meci”.  În schimb am avut trei motive de bucurie (din patru idei de pariere) la HAMBURG – LEIPZIG. Dealtfel bănuiesc că nici cei mai fanatici suporteri ai blatiștilor/circarilor/aranjorilor de rezultate din portul de la Marea Nordului nu credeau că echipa lor ar putea bloca mașinăria de fotbal a “taurilor furioși”! V-am zis că am intuit bine trei pariuri (“calificarea oaspeților”,  “oaspeții câștigă oricare dintre reprize”- 1,37 și “X2 și 2-5 goluri în meci”), doar idea că scorul s-ar putea bloca în intervalul 0-3 goluri în meci, alături de dubla X2, fiind anulată de ceea ce a arătat tabela la finalul meciului, 1-3. Deci, bine. Nu? Bine, pe naiba. Stați să vedeți ce s-a întâmplat miercuri! MILAN – LAZIO îmi atrăsese atenția de vreo săptămână cu o cotă incredibilă pentru calificarea gazdelor, după ce în tur a fost 0-0: 2,20!!! Dar nu numai acolo am dat chix, ci și cu astea: “1X și 0-4 goluri în meci” și “1X/1X”. Jumătățile de pronostic n-au nici-o valoare. Apoi aveam MAN UNITED – MAN CITY, meciul anului în oraș după eliminarea celor două din Champions League. Vă spuneam că “dacă la United îl aveam pe Mourinho, sub 2,5 era pariul perfect”. Eu am avut idei un pic în contradictoriu: una bună (“X în oricare dintre reprize”), două proaste (“1-2 goluri în prima” și clasicul GG).

 

Iată cum arată analizele unor jocuri, câte două pe zi, începând de joi și până luni, a doua zi de Paște:

  1. VIITORUL – CRAIOVA devine o obsesie a mea cu panaramele astea din prima liga românească, dar încă am impresia că le citesc bine spre foarte bine. Până m-or apuca dracii odată și-o să le arunc de pereți… Logic ar fi să se califice echipa lui Hagi. Dar nu vorbim de logică aici pentru că se joacă pe bani, iar cei care trag sforile nu lasă absolut nimic la întâmplare. Deci nu vă pun pe tarabă vreo variantă care să conțină vreun semn de final de meci, doar jumătăți sau goluri: “X în oricare dintre reprize”- 1.54, “X sau 0-2 goluri în meci “- 1,50 și “total goluri1-3”- 1,41. Este posibilă o victorie a oaspeților cu 1-0, dar ca să poată întoarce acel 1-2 din tur ar mai trebui încă un gol, iar ratările de manual pe care le etalează Fortes nu-mi dau idei de calificare a Craiovei.
  2. ATALANTA – FIORENTINA a avut un meci tur enervant de frumos, cu un 3-3 delicios care nu mă putea dezlipi din fața televizorului, deși meciul se terminase de vreo juma de oră, iar eu încă urmăream analizele comentatorilor de pe Rai 1 și reluările golurilor! La fel cred că se va întâmpla și de această dată, chiar dacă oaspeții vin cu puține speranțe de calificare. Ar trebui să câștige la Bergamo, ceea ce aproape nimeni n-a reușit în acest sezon, mulți au plecat cu coada-ntre picioare de aici, inclusiv Juventus și Inter. Cota pentru calificarea gazdelor este în jur de 1.30, dar eu am alte propuneri un picuț mai curajoase: “1X/12” – 1.41, “gol în ambele reprize”- 1,63 și GG – 1,73. Acest scenariu poate fi dat peste cap doar în cazul unei victorii a echipei viola, dar care să se contureze încă de la pauză, ceea ce eu nu văd nici măcar cu ocheanul Căpitanului Jack Sparow…
  3. LIVERPOOL – HUDDERSFIELD pare un meci foarte ușor, chiar de antrenament aș zice, pentru băieții lui Klopp înaintea marii semifinale contra Barcelonei. Și-au luat toate punctele și săptămâna trecută de pe terenul lui Cardiff, o altă retrogradată, deci pentru coronița de campioană așteaptă doar pasul greșit al lui City. Așa ar trebui să se întâmple și acum, iar cine e de altă părere ar trebui să fie cititor în stele sau în zațul de cafea. Cu siguranță în primul 11 își vor face loc și câțiva jucători mai puțin folosiți de-a lungul sezonului, gen Lovren, Origi sau Lallana, dar asta nu înseamnă că nivelul de joc și presiunea la poarta albaștrilor va fi mai scăzută ca de obicei. Nu am prea multe variante, dar caut niște cote mai interesante decât acel 1,12 pentru victoria gazdelor. Deci: “gazdele înscriu 1-3 goluri în meci”- 2.21, “1-2 goluri în prima repriză”- 1,56 sau “1X și 3-5 goluri în meci”- 1,58.
  4. AUGSBURG – LEVERKUSEN aduce față în față două echipe victorioase în ultima etapă a Bundesligii, gazdele scăpând definitiv de grija retrogradării, iar oaspeții crezând cu tărie într-o participare în Europa League din sezonul viitor. Niciuna dintre ele nu refuză fotbalul, cred că vor fi multe faze de poartă, vor fi goluri și peste 8-9 cornere cu siguranță! Am luat în calcul și eventualele aspecte negative, care ar duce meciul spre un mizerabil 0-0, dar nu am găsit nimic care să mă pună în gardă. Voi juca: “GG3+”- 1.75, “gol în ambele reprize”- 1,41 și “oaspeții marchează 1-2 goluri în meci”- 1,75.
  5. BOLOGNA – EMPOLI poate însemna condamnarea definitivă a oaspeților la retrogradarea în Serie B, pentru că dacă emilianii vor câștiga acest meci o va ajuta substanțial să se salveze și pe Udinese, la 4 puncte distanță acum de ultimul loc de sub linie și cu un meci infernal în weekend pe terenul Atalantei. Forma sportivă a gazdelor este în mare creștere, cu 3 victorii și un egal în ultimele 5 meciuri, pe când toscanii, în același interval de timp, au doar o victorie, știți care, că ați înjurat de mama focului, contra lui Napoli, total dezinteresată de tot ce se întâmplă acum în jurul ei pe lumea asta… Nu cred că Bologna va renunța ușor la vreo felie din cele trei puncte puse în joc, așa că propunerile mele sunt următoarele: “1X și 2+”- 1.55, “gazdele înscriu 1-2 goluri în meci”- 1,57 și “oaspeții înscriu 0-1 gol în meci”- 1,33.
  6. PALACE – EVERTON e un derby al marilor surprize din etapa precedentă. Să nu uitam că cele două adversare ale meciului de sâmbătă vin după două victorii fantastice contra lui Arsenal și Man United, iar jucătorilor la pariuri nu prea le-au picat tocmai bine aceste rezultate. Cu vedetele pe picior de plecare, Zaha și Richarlinson, dar care sunt focusate să joace fotbal până în ultima secundă a sezonului în curs, echipele angrenate în acest duel sunt și într-o excelentă formă sportivă, Palace are 3 victorii din ultimele 5 meciuri în ultima lună, iar Everton stă chiar și mai bine, cu 4 victorii (printre victime găsim United, Arsenal și Chelsea!!!), dar și cu o înfrângere inexplicabila, demnă de filme SF, într-un meci contra lui Fulham. Se va marca, deci am trei variante legate de acest tip de eveniment: GG – 1.75, “gol în ambele reprize”- 1,76 sau “X în oricare dintre reprize”- 1,65.
  7. FCSB – ASTRA ar putea fi returul celui mai clar și mai vizibil blat al play-off-ului (sorry suporterilor echipei în bleu, dar nu mă pot abține!), iar deznodământul nu poate fi altul nici acum decât victoria antrenorului de la Palat, un om care împrumută cu bani două echipe participante în aceeași competiție și care, totuși, nu încalcă regulile jocului !!! Allah Ilallah!!! Acest “1 solist” ar trebui să figureze pe toate biletele pariorilor chiar și cu 2-3 zile mai devreme, pentru că în ziua jocului s-ar putea să vedem o cotă de 1,15-1,20 și răsturnată de calculele meschine ale aceluiași împrumutător de cluburi care a recunoscut că joacă și la pariuri. Deci o să-mi iau și măsuri de siguranță, hai să vă arăt cum: “1 și 2+”- 1.70, “gazdele înscriu 2-3 goluri în meci”- 1,96 și “total goluri 2-4”-1,46. Nu credeți că eroul acestor rânduri nu-și face calcule financiare? Că speranțele la titlu sunt doar vise erotice cu fosta nevastă a lui Brad Pitt…
  8. ETIENNE – TOULOUSE mai are o miză doar pentru echipa verzilor, care e deja pe locul 4, de Europa League, și care nu trebuie să se lase depășită de Marseille, la doar două puncte în spate, cu 5 etape înainte de finalul campionatului. Oaspeții nu sunt salvați matematic, dar în spatele lor e chin și jale, ar trebui să cadă camionul în prăpastie cu încă vreo 2-3 echipe de deasupra liniei roșii pentru ca toulousanii să-și facă griji reale! E alții mai proști ca ei, cum s-ar zice în Fierbinți… Excelentă pe teren propriu, echipa lui Sf. Ștefan nu poate rata cele trei puncte puse în joc, se va mulțumi să deschidă scorul și să aștepte și cea de-a doua greșeală a violeților, cam asta e filozofia lor de joc, adusă la rang de artă în acest sezon. Ideile mele sună cam așa: “1X și 0-3 goluri”- 1.52, “gazdele înscriu 1-3 goluri în meci”- 1,28 sau “0-1 gol în prima repriză și 0-3 în a doua”- 1,47.
  9. FIORENTINA – SASSUOLO ar trebui să aducă spectacol în tribunele lui “Artemio Franchi”, publicul de acolo nu mai putea suporta mizeria creată de Pioli și cred că l-ar fi rumenit în cuptorul de lasagna, dacă ar fi fost după mintea tifoseriei! Cu noul/fostul Montella la timonă s-ar putea ca lucrurile să se schimbe un pic, mai ales că nu există nici-o presiune a rezultatului/obiectivului, iar în acest context apare și trupa verzilor, la fel de liniștită și de calmă, navigând în ape line la mijlocul clasamentului din Serie A. Un pic obosiți după vizitele la Juventus și Atalanta din ultima săptămână, toscanii vor primi gol în acest meci, asta e idea mea de bază, chiar dacă nu vă sfătuiesc să jucați “oaspeții marchează minim un gol în meci”! Atenție, că tot la fel de bine putem vorbi de un meci frumos, dar cu goluri puține, habar n-am cine și cum le va da. Deci mă duce gândul spre: “X în oricare dintre reprize”- 1.55, “1-3 goluri în meci”-1,44 și “0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua”-1,27.

10.CFR – VIITORUL pune față în față două filozofii de joc diametral opuse, cu doi antrenori cu idei clare de joc și cu un singur obiectiv de realizat – clujenii campioni! Sunt absolut sigur că și Hagi cel bătrân își dorește treaba asta, pentru ca astfel împrumutătorul Gigi să mai bage mâna în buzunar, 4-5 milioane ar fi de ajuns, ca să-i cumpere următoarele produse de export, gen De Nooijer,Țâru sau Vână. Că de ceilalți nu se poate atinge așa ușor, plus că și țeapa ar fi prea evidentă, toată lumea s-ar prinde că vopseaua de pe Drăguș ori Calcan nu prea e de bună calitate… Părerea mea, nu trebuie să mă credeți pe cuvânt. Cred că nici egalul nu va încurcă planurile ardelenilor, dar se va juca spre un 1-0 care să-i scutească de emoții. Dar, mare atenție, că acest meci se va disputa după ce echipa de pe locul 2, foarte constantă în ultimii 3-4 ani, își va fi epuizat glonțul de argint contra giurgiuviștilor, deci dacă șeful lui Teja a ales pariurile și un câștig fabulous în buzunar, s-ar putea ca și atmosfera de la Cluj-Napoca să fie un pic mai relaxată!!! Am idei clare: “1X și 0-3”- 1.35, “gazdele înscriu 1-2 goluri în meci”- 1,58 și “0-1 gol în prima și 0-3 în a doua”-1,33. Și mai cred că toate calculele privind următoarea echipă campioană vor elimina din ecuație cuvântul “dacă”, deci totul va fi mult mai clar acum. “Kristall Klar”, după cum îmi zice mereu vecinul Franco Swiss.

Nu am adunat prea multe bilete în acest episod. Mă pregătesc și eu de o săptămână de vacanță, nu am mai răspuns de vreo câteva zile mesajelor voastre în privat pentru că mă copleșiți realmente cu cel puțin 100 de bilete pe zi. O să fac tot posibilul să fac avancronica și pentru meciurile din semifinalele cupelor europene de săptămâna viitoare, chiar dacă o să fiu la câteva mii de km depărtare de România! Hai să vedeți câteva bilete minunate: în foto nr.1 vedem ce a pariat Flontas Denis, resident în Caen (Franța) care joacă trei soliști ușori și unul greu, pariază 50 de euro și încasează 227. Genial de simplu, dar noi, ceilalți cu câte 6,8,15 meciuri pe un bilet, suntem calici și vrem mulți bani, milioane, multe milioane!!! În foto nr. 2 avem un tun de peste juma de miliard tras de Marus Oltean din Cluj-Napoca. Ce naiba aș putea să comentez? Credeți că sunt capabil să vă descriu tona de inspirație pe care a pus-o la fiecare meci în parte? Bravo, băi frate! Al treilea nici nu știu cine mi l-a trimis, îmi cer scuze, am notat pe ceva, dar cred că nu am salvat, ori am salvat și nu știu unde… Șapte meciuri jucate, cel mai simplu e victoria lui Spartak Moscova, în rest doar cote imposibile, între 1,60 și 2,10. Jos pălăria și 2300 băgați în portofel! Biletul cu nr. 4 e pierdut de Sebi Căpățână, dar a fost foarte curajos să joace 1X la Alaves-Bacelona, în rest tot respectul pentru el să vedem că nu a jucat decât trei meciuri pe bilet, cu o miză acceptabilă, cu un câștig rezonabil de care alții fug ca dracul de tămâie așteptând sume cu 4,5 sau 6 cifre… La al 5-lea bilet am rămas iarăși cu gura căscată să văd combinația de 4 meciuri cu cotele alea de neimaginat, între 1,60 și 3,66! Las-o naibii de treabă, să joci soliștii ăia din niște campionate greu de analizat cursiv de oricare analist de pariuri, mi se pare realmente fantastic! Uitasem numele omului de la foto nr.5: Înger Demon. Ne-am dat dreaqu…

Închei cu trei bilete jucate de mine, ca să vedeți ce înseamnă norocul/bulanul și să-mi ziceți dacă nu cumva ar trebui să-mi schimb orientarea și să mă apuc cumva de bărbați! Biletul nr. 6 e proba probelor că familia tradițională nu mai e o opțiune valabilă: joc live “sub 20,5 game-uri” la meciul dintre româncele Cârstea și Bara de la Istambul atunci când scorul era 0-1 la seturi și 0-40 pe serviciul Soranei. Mi s-au părut bani degeaba, trebuia ca Bara să ducă meciul în același ritm și să câștige setul al doilea în maxim 12 game-uri. Ce face nebuna după ce are și 40-0 pe serviciul adversarei? Pierde pe bandă rulantă totul, dar totul! Meciul merge în 6-0 și 6-0 pentru Cârstea, iar pe mine mă apucă pandaliile văzând că am aruncat 200 la gunoi. Când am făcut socoteala mai bine (Ion Frizerul mi-a deschis ochii în timp ce eram la masă și înghițeam cu nervi), erau exact 20 de game-uri și 325 de lei reveneau la mine în portofel! De două ori 6-0, nu e ăsta noroc chior? Apoi biletul de marți seara (foto nr.8) cu meciul câștigat de Tottenham în min. 89 și în care mai stăteam a doua zi în Milan – Lazio 1X, tot cu noroc incredibil, of course, dar cu mucii în fasole exact la ultimul meci! Miercuri, un alt live, mult mai lejer de data asta cu două meciuri de la dracu în praznic ( foto 7) și încă 285 la buzunar… Am ajuns să mă bucur pentru câteva sute amărâte când eu, cu câteva luni în urmă, aveam profit 3-5000 pe săptămână… Pe ei pe mama lor!

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.