De Paşte, buzoienii au mâncat şi au băut pe rupte iar efectele consumului exagerat de mâncare şi alcool le-au cam dat de furcă celor mai sensibili care au ajuns la spital în număr mare.

Potrivit asistenului şef de la Serviciul de Ambulanţă Buzău, Rodica Cornei, duminică şi luni, peste 340 de persoane au cerut ajutorul medicilor, după ce au început să se simtă rău din cauza băuturii şi alimentelor grele consumate în exces.

„Au fost multe solicitări, 168 duminică, 172 luni, am avut în noaptea de Înviere bătrâne leşinate în biserici, apoi victime ale agresiunilor, iar duminică şi luni, au predominat problemele cauzate de alcool, colicile biliare şi abdominale”, a declarat astăzi, asistentul şef de la Salvarea Buzău, Rodica Corneci.

De ajutorul medicilor au avut nevoie şi victimele accidentelor înregistrate în ultimele zile pe raza judeţului Buzău. 13 persoane au ajuns la spital cu răni provocate în urma evenimentelor de pe şosele.  Comisarul Florina Crucianu de la Poliţia buzoiană spune totodată că în ultimele zile au curs agresiunile cauzate, în mare parte, de consumul exagerat de alcool: „În ultimele zile, poliţiştii buzoieni au acţionat la 132 de situaţii semnalate la 112, 19 nu s-au confirmat. 64 de cazuri au fost scandaluri, în special, în familie. Poliţiştii au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, 13 persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni au fost identificate iar 5 au fost reţinute pentru 24 de ore. În total, în aceste zile, angajaţii IPJ Buzău au contabilizat aproape 430 de contravenţii, cele mai multe la regimul circulaţiei pe drumurile publice, valoarea totală a amenzilor fiind de 60.800 de lei”.

În rândul şoferilor traşi pe dreapta de poliţiştii buzoieni şi prinşi cu alcool la bord, s-a numărat şi o tânără de 23 de ani din Nehoiu care conducea un scuter. Pentru că mirosea a alcool, poliţiştii nu s-au sfiit să o testeze cu aparatul Drager care a indicat clar că tânăra mopedistă consumase alcool înainte de a porni la drum.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.