Una din masinile sechestrate de polițiștii buzoieni

Le-au sedus, le-au promis că le iau de neveste după care le-au trimis să-și vândă trupul. Au făcut, astfel, rost de circa 100 de mii de euro, bani cu care și-au cumpărat două mașini de lux, o casă în București și au devenit patroni de cafenea ”de mare fiță” în Prahova.
Facem referire la doi indivizi, Călin Pisică de 27 de ani din București și la Ilie Fulgeanu, de 34 de ani din Buzău, precum și la concubina bucureșteanului, Alexandra Petre de 22 de ani, de asemenea din Capitală.

Timp de trei ani, între 2008 și 2011, cei trei au pus la punct o adevărată rețea de prostituție, profitând de pe urma naivității a 8 tinere, între care două minore. Cei doi bărbați își petreceau week-end-urile în discotecile de pe Valea Buzăului, cu precădere într-un club din Pătârlagele dar și în cluburi din Nehoiu, Cătina, Cislău ori Chiojdu. Seduceau tinere naive, în special pe cele cu probleme familiale. Le promiteau marea și sarea, că le iau de neveste și că împreună vor duce o viață frumoasă. Visul fetelor se destrăma însă rapid când proxeneții le trimiteau să-și vândă trupul, pentru a face rost de bani. În total, au fost trimise să se prostitueze 8 tinere cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani. Minorele erau trimise pe străzile Capitalei pentru a-și ademeni clienții. Actele sexuale se consumau într-un apartament închiriat cu clienți atrași fie de pe stradă fie în urma publicității plătite la un ziar. Tinerele majore erau transportate în Italia și Irlanda unde întrețineau raporturi sexuale pe bani cu diverși bărbați atrași pe internet.
În total, cei doi proxeneți ajutați de tânăra de 22 de ani, au reușit să-și umple buzunarele, de pe urma acestei afaceri necurate, cu circa 100 de mii de euro, bani pe care i-au investit în două mașini de lux, într-o casă în Capitală și într-o cunoscută cafenea din centrul Ploieștiului, situată chiar în apopierea Tribunalului Prahova. Afacerile le-au fost însă dejucate de polițiștii și procurorii intrați pe fir în urma unei sesizări făcute de familia uneia dintre tinerele care fusese convinsă să se prostitueze și dispăruse de acasă. Timp de nouă luni, a durat ancheta însă până la urmă proxeneții au fost dați pe mâna legii.
Procurorii DIICOT –Biroul Teritorial Buzău au pus deja sechestru asigurător pe bunurile mobile şi imobile obținute de proxeneți în urma afacerii ilegale în timp ce indivizii-doi în stare de arest preventiv iar unul în libertate-au fost trimişi în judecată, ei fiind cercetați pentru asociere la un grup infracţional, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani.
Ciprian STERIAN
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.