Primarul Buzăului, un tătic sfătos

Supărat pe adversarii politici din PDL, care se plâng că Primăria Buzău nu răspunde la solicitările de a pune la dispoziţie locaţii pentru construcţia de creşe şi grădiniţe, primarul Constantin Boşcodeală a ieşit din nou, în faţa presei locale, cu explicaţii şi sfaturi: „Am avut trei proiecte de grădiniţe în care am cheltuit şi am obţinut şi autorizaţia de construcţie, şi locaţie, şi tot. Ele n-au continuat din cauza lipsei de bani, pe care bugetul de stat n-a mai binevoit să-i dea. Au dat 500 de milioane, un miliard şi s-au oprit, la grădiniţe a căror valoare se ridică la 60 de miliarde.” În opinia primarului, Florina Stoian, şefa şcolilor, e o „tovarăşă” care nu ştie pe ce lume trăieşte, iar Cezar Preda nu ştie ce vorbeşte, când se exprimă în problema locurilor pentru preşcolari.

 

În ce priveşte creşele, edilul şef s-a arătat sfătos: „Avem un număr de patru creşe cu un număr mare de copii. Puteam să ne extindem, dar deja numărul de locuri este prea mare pentru Buzău, pentru că, după părerea mea, copiii trebuie crescuţi în sânul familiei şi nu daţi la creşă. La creşă îşi dau copiii doar cei care trebuie să trăiască şi au nevoie de loc de muncă, trebuie să plece la servici, şi el şi ea, şi atunci într-adevăr nu au cu cine să lase copilul. Dar pentru ceilalţi, copiii trebuie crescuţi în familie.”

 

Revenind la grădiniţe, Constantin Boşcodeală a mai declarat, ieri, în conferinţa de presă de la Primărie, că prima tentativă de a mări numărul sediilor s-a consumat în jurul locaţiilor din Şcoala 8, Grupul Şcolar „D. Filipescu” şi Parcul Marghiloman. În prezent, a pus la dispoziţie alte patru locaţii, pe lângă cele de la Şcoala 8 şi „D. Filipescu” numărându-se şi una în cartierul Mihai Viteazul şi alta pe strada Toamnei: „Însă nu se va face nimic”, spune primarul, convins că fondurile guvernamentale vor lua altă destinaţie.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.