"Banii de liceu" mai vindecă, ici-colo, din absenteism

Programul naţional „Bani de liceu” continuă şi în anul şcolar 2011-2012. Ieri, conducerea Inspectoratului Şcolar a remis liceelor din subordine un comunicat prin care dă startul la strângerea de cereri de la eventualii beneficiari eligibili. Dîn 15 septembrie şi până la 1 octombrie, elevii de liceu care provin din familii cu venituri modeste îşi pot întocmi dosarele, cu suportul diriginţilor de la clasă.

 

Între 1 şi 23 octombrie, sunt programate anchetele sociale şi evaluarea eligibilităţii cererilor depuse de către comisiile din licee, iar pe 28 octombrie, pe internet, vor fi făcute publice listele cu beneficiari. După contestaţii, primii bani de liceu vor fi încasaţi în cursul lunii decembrie. În Programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu” se pot înscrie elevi care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 lei.

 

Beneficiarii vor încasa 180 lei lunar, pe toată perioada anului şcolar. La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de membrii familiei în ultimele 3 luni anterioare depunerii cererii, cu excepţia: alocaţiei de stat, alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, burselor de studii şi burselor sociale, precum şi a altor ajutoare cu caracter social acordate elevilor.

 

S.D.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.